web analytics

Met plezier naar de Dokter!

Logo Dr Dolittle

Oe oe aa aa, woef woef, blub blub, dat is de taal die gesproken wordt in Dokter Dolittle

Dr Dolittle is een arts die vele dierentalen spreekt. Daarom besluit hij om dierenarts te worden en nog meer dierentalen te leren. Polynesia de papegaai spreekt meer dan 2000 talen, zelfs dodentalen als Dinosaurus. Zij gaat dokter Dolittle dan ook helpen met het leren van de dierentalen.
Dokter Dolittle helpt vele dieren, hierdoor beleeft hij grote avonturen maar raakt hij ook in de problemen in de wereld van de mensen. De dieren vinden dit erg vervelend en besluiten hun dokter Dolittle te gaan helpen.

Dokter Dolittle wordt gespeeld oor Edwin Rutten, onder het jongere publiek bekend als Rutger Goedhart uit GTST, onder het oudere publiek natuurlijk als Ome Willem. Rutten is echt één met de dieren, hij speelt zo geloofwaardig dat je echt gelooft dat hij de taal van de dieren spreekt.
Zijn samenspel met Alexandra Alphenaar is vrolijk, leuk en fris. Zijn zang is daarentegen zijn minst sterke punt. De valse nootjes zijn hem echter vergeven, hij speelt Dokter Dolittle zo waanzinnig goed dat je niet anders kan dan van hem genieten.

Alexandra Alphenaar speelt Emma Fairfax een hele pittige tante die in eerste instantie maar weinig op heeft met die rare Dokter Dolittle. Alphenaar speelt erg krachtig, vol overtuiging en enthousiast en haar samenspel met Rutten is zeer indrukwekkend.

Matthew een goede vriend van Dokter Dolittle wordt gespeeld door Roy Kullick. Kullick heeft een zeer aangename stem om naar te luisteren, zijn spel is ontzettend enthousiast, alsof hij voor het eerst op het toneel staan mag. Ook komt hij dansend erg goed mee met de rest van de cast.

In het ensemble zitten een paar echter dansers, waaronder Hein Gerrits. Dat mag ook wel, want de dans in deze voorstelling is echte musicaldans en een vrij pittige choreografie.

Tijdens het dansen valt ook Dioni Jurado jongetje dat Tommy speelt erg op. Hij danst ontzettend eenvoudig de choreografie mee en speelt daarnaast ook nog erg leuk. Dit is vast en zeker iemand om in de toekomst rekening mee te houden.

In het ensemble valt Martijn Egelmeer op. Hij speelt o.a. de hond. De hond komt echt tot leven, je ziet de speler al heel snel niet meer en je moet ook erg goed kijken of het een echte hond is, of een hond die gespeeld wordt door een mens.

Het decor is eenvoudig, maar passend en mooi bij deze voorstelling. Voor kinderen gebeurt er al genoeg op het toneel. Het decor dient alleen ter verduidelijking en er wordt op een goede manier gebruik gemaakt van kleurencombinaties.
De muziek is aanstekelijk en blijft tot lang na de voorstelling hangen.

Dokter Dolittle is een voorstelling vol grappen, mooie dansstukken, goede acteurs, een leuk verhaal, fantastische dieren en een geweldige dokter. Als we allemaal een dokter als Dokter Dolittle hadden dan gingen we met plezier naar de dokter!

Gezien vrijdag 11 maart in het nieuwe Luxor theater te Rotterdam

One Response to Met plezier naar de Dokter!

  1. Joke zegt:

    Dioni Jurado kreeg ook als Ciske goede recensies. Verder speelde hij ook als Kurt in de tour van de Sound of Music

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>