web analytics

William Spaaij | ‘Musical Helpt is eraan verbonden’

William Spaaij

“Ik ben veel met goede doelen bezig, dus het was logisch dat ik hieraan ging meewerken.” William Spaaij is één van de artiesten die meedoet aan het Benefietconcert ‘Just Once’. Dit benefietconcert is opgericht door Stichting Amal dat zich inzet voor goed onderwijs van weeskinderen in Somaliland.

William heeft zelf ook een stichting opgericht in 2010. ‘Musical Helpt’ werd in het leven geroepen doordat er een verschrikkelijke ramp op Haïti was gebeurd. “Ik wilde graag Musical Helpt aan dit project verbinden omdat veel fans mijn project al wel kennen. Als ze te horen krijgen dat Musical Helpt meehelpt met Stichting Amal, dan kennen ze tenminste al één van de projecten en wie weet komen ze dan sneller naar Alphen aan den Rijn om dit doel te steunen. En natuurlijk krijgen ze er een mooie avond voor terug.”

William zal zelf deze avond niet presenteren. “Nee, dat laat ik over aan Nicky van der Kuyp en Monique Haveman. Ik presenteerde wel altijd de avonden van mijn stichting, maar nu ben ik toch ook wel blij dat ik een keer zelf mag meedoen en iets mag gaan zingen voor het goede doel.”

Hij stapt namelijk uit zijn comfortzone en gaat ‘Just Once’ een cover zingen van Andre Hazes. “Het wordt een ‘Zij gelooft in mij’ op zijn Williams.” Het was misschien logischer geweest om Ramses Shaffy te zingen na de gelijknamige musical waar William de jonge Ramses speelde, maar dat vond William zelf toch voor de hand liggend. “Iedereen kent die nummers wel en ik wilde voor deze ene keer iets doen wat niet helemaal bij mij past.” Het blijft niet bij dit ene nummer, maar William weet nog niet precies wat hij verder mag gaan zingen. “We zijn nog bezig met de line-up, dus voor nu is er nog niet bekend wat ik nog meer ga zingen.”

Wie er toch benieuwd is naar wat William naast de klassieker van Hazes gaat doen kan dit gaan bekijken op 21 mei in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Voor kaarten en informatie kunt u terecht op www.theatercastellum.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>