web analytics

Suzan Seegers en Ollie B. Bommel | Premiere 21 januari 2012

De nieuwe ijstijd

Suzan Seegers is momenteel te zien in de musical ” De nieuwe ijstijd” met Ollie B. Bommel en Tom Poes, waarin zij de rol van Tom Poes speelt. Op zaterdag 21 januari vond in het Oude Luxor Theater de premiere van deze voorstelling plaats. Na afloop van de voorstelling spraken wij kort met Suzan Seegers.

Suzan Seegers is van de generatie die niet meer met Ollie B. Bommel is opgegroeid. Zij kent hem dan ook vooral van haar ouders en van van de film ” Als je begrijpt wat ik bedoel” die zij vroeger had gezien. Het bekende citaat uit de film “Zwelgje, zweeeeeelgje…” zorgde er altijd voor dat Suzan aan het eind van de film moest huilen.
In de musial kwam ze vooral terecht door haar lengte, vertelde ze lachend. Ze werd voor de rol van Tom Poes gevraagd, daarvoor kan en mag je natuurlijk niet te groot zijn. Hierop is zij toen ingegaan, waardoor ze nu iets anders mag doen dan wat zij de afgelopen jaren heeft gedaan. Na de zoektocht naar Evita, waarin zij tweede werd heeft ze in onder andere Les Miserables gespeeld en het afgelopen jaar tourde ze rond met haar solovoorstelling SuuS.
“Volwassen voorstellingen” en dan nu in een kindervoorstelling. Over het algemeen zijn kinderen erg druk, Suzan die zelf ADHD heeft, heeft hier tijdens de voorstellingen geen last van. Zodra het verhaal begint worden de kinderen er in opgezogen en kijken ze met open mond toe. Het is bijna stil in het theater, zo nu en dan hoor je eens een kind reageren of een schaterlach maar verder zijn de kinderen heel rustig, ondanks dat zij net van buiten uit een hele drukke wereld komen.

Fotografie: Mieke vd Raay


Echt anders spelen hoeft Suzan niet. De karaktersworden niet kinderelijk neergezet, dit komt vooral door Marten Toonder zelf. Hij liet in zijn verhalen de karakters ook niet kinderlijk worden. Het is niet, dat Suzan nu dus opeens groots moet gaan spelen. Voor de kinderen doet het er niet toe dat ze Ollie B. Bommel niet echt kennen, het verhaal gaat leven als ze naar de voorstelling kijken. Hun fantasie wordt geprikkeld en dan gaan ze toch wel op in het verhaal. Je kunt het, zo vertelde Suzan vergelijken met een doos. Je vertelt een kind dat dat een huis is en in hun fantasie is het dan ook een huis.

Suzan Seegers is nog tot en met begin mei van dit jaar te zien als Tom Poes in ” De nieuwe ijstijd”
Voor meer informatie en kaartjes kunt u kijken op www.bommelmusical.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>