web analytics

Shrek | Ook de Vlaamse Shrek is ‘wereldwervelend Mooi’

Fiona Shrek credits Luc Monsaert

Na ruim vier maanden in Nederland, verhuisde de musical Shrek naar België. Vandaag was de première van de Vlaamse versie van deze musical in de stadschouwburg in Antwerpen.

Het complete ensemble is meegegaan naar Antwerpen, alleen drie hoofdrollen en de kinderen zijn vervangen door Vlaamse acteurs. De rol van Shrek wordt gespeeld door Chris van den Durpel. Hij staat op het toneel en is meteen Shrek. Zijn zware stem past perfect bij deze rol en zijn zang is ruim voldoende. In het begin van de voorstelling is hij ook echt een Shrek waar je bang van wordt, maar aan het einde ga je van hem houden. Fiona wordt gespeeld door Ann van den Broeck. Van haar spel word je meteen vrolijk, op het podium is Fiona echt een knettergek wijf! Haar zang is ook heel erg fijn om naar te luisteren. De 3e en laatste vervanging is voor de rol van Lord Farquaad. Deze wordt gespeeld door Sébastien de Smet. Grappig is hij zeker, alleen mis je bij hem soms de gemene kant van deze rol. Rogier Komproe speelt ook in België de rol van Ezel en lijkt zich ook nog helemaal thuis te voelen in deze rol. Het samenspel van de vier hoofdrolspelers is erg goed!

In het ensemble is een kleine verandering. Maja van Honsté speelt de rol van Tiener Fiona. Een grappig feit is, dat ze in de openingsscène eerst als Koningin de kleine Fiona toezingt. Met haar korte solo bij ‘ik zie hem vandaag’ laat ze horen dat ze meer in huis heeft dan wat ze tot nu toe kon laten zien. Het is verder goed te merken dat het ensemble al een tijd met elkaar op het podium staat, want alle stemmen bij elkaar klinken ijzersterk!

Er zijn vergeleken met de Nederlandse versie weinig veranderingen. Er zijn een paar wijzigingen in de tekst, maar deze zijn echt minimaal. Ook wordt de voorstelling (buiten de Vlaamse spelers om) gewoon met het Nederlandse accent gespeeld. De combinatie van Vlaams en Nederlandse accenten is zeker niet vervelend!

De Vlaamse versie van Shrek is nog tot 14 april te zien in de Stadschouwburg in Antwerpen.

vier sterren

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>