web analytics

Peter Pan | Geloven in een sprookje was nog nooit zo makkelijk

peterpan

In een volle Vorst Nationaal in Brussel ging onder het toeziend oog van Prins Philip en Prinses Mathilda en hun kinderen de Nederlandstalige versie van ‘Peter Pan, The Never Ending Story’ in première. Begin september werd ‘Peter Pan, The Never Ending Story’ voor het eerst aan het publiek getoond. In vergelijking met toen is de show nog spectaculairder geworden en zit er meer vaart in het verhaal. Het is zichtbaar dat er in de tussenliggende periode hard gewerkt is.

Het prachtige begin van de voorstelling is behouden. Twee doeken die dansen op de wind is zo beeldend en krachtig dat je direct het sprookje ingezogen wordt. De projecties die het ‘’lege’’ podium tot leven doen komen, versterken dit effect. Je waant je echt in Londen, de stad is herkenbaar voor iedereen die daar ooit is geweest. Nimmerland is helemaal een droom, door de mooie projecties duurt het niet lang om te geloven in het bestaan van Peter Pan en Nimmerland.

Peter Pan en Wendy

Lilly-Jane Young (Wendy) en Sandor Stürbl (Peter Pan) zijn treffend in hun personages gecast. Lilly-Jane is een geweldige Wendy met een prachtige stem. Ze weet een fantastisch 12 jarig meisje, die haar kinderlijke kant lijkt te verliezen, neer te zetten. Met haar lachje die je zo nu en dan hoort weet ze je helemaal te betoveren en in sprookjes te laten geloven. Als ze samen met Sandor ‘’Forever Young’’ zingt, zie je de magie ontstaan, die zo kenmerkend is voor een sprookje. Samen zijn ze het ideale koppel. Wie nu niet meer in sprookjes gelooft, gaat dat nooit meer doen. Sandor heeft de spillebenen die Peter Pan moet hebben, een guitig hoofd, acteert zeer geloofwaardig en weet ook wat zingen is, bijna de perfecte Peter Pan. Jammer is alleen dat zijn stem weinig eigen kleur heeft, hierdoor is het, zeker als je wat verder weg zit, weleens lastig te oordelen of echt Peter Pan aan het zingen is, of iemand uit het ensemble.

De voorstelling zit vol levendige dans, de choreografie zit sterk in elkaar. Vooral de vechtscènes zijn indrukwekkend, wie durft een meisje te laten vechten? In ‘Peter Pan, The NeverEnding Story’ gebeurt het. Maar ook het bezoekje bij de indianenstam blijft je lang bij. De acrobatische hoogstandjes zorgen voor veel oh’s en ah’s vanuit het publiek. Er worden dingen gedaan die onmogelijk zijn in de normale wereld maar in een ‘Nimmerland’ opeens wel kunnen. De kostuums zijn prachtig. De kleding versterkt het gevoel dat je moet krijgen bij Peter Pan. Kapitein Haak oogt bijvoorbeeld nog gemener en groter. Het echte vliegen van Peter Pan, zonder touwen is zo spectaculair, wie wil dat nu niet een keer ervaren?

Peter Pan acrobatiek

Er zijn veel bekende nummers gebruikt in ‘Peter Pan, The Never Ending Story’een hoogtepunt is toch wel ‘Angels’ oorspronkelijk van Robbie Williams. Het zorgt voor een waar kippenvelmoment. De wanhoop en angst van Peter Pan om Wendy kwijt te raken, is zo tastbaar, dat ontroert je.

Tinkerbel (Silvy De Bie) is bijna de hele voorstelling alleen maar te horen en zo nu en dan is Tinkerbel te zien in projecties. Halverwege de tweede akte komt ze op een spectaculaire wijze Binnen vliegen. Peter Pan beseft zich wat Tinkerbel voor hem heeft betekend, als ze bijna doodgaat. Hij vraagt het publiek met hem mee te doen en hem na te zeggen. Iedereen roept: ‘’Ík geloof in elfjes’’ Al zingend vliegt ze dan de arena binnen. Kinderen, vooral meisjes, springen van hun stoeltjes en wijzen haar met open mond na.

Peter Pan is een sprookje, een sprookje is geen sprookje zonder goede afloop. Dus loopt Peter Pan goed af. De scene waarin Kapitein Haak wordt opgegeten door de krokodil is bijzonder. Visueel gezien een magisch moment. Met projecties zie je hoe Kapitein Haak door de Krokodil wordt veroberd. Even lijkt hij nog te kunnen ontsnappen waarbij het acteerwerk van Kapitein Haak (Milan Van Weelden) voor een dolkomisch moment zorgt.

Peterpan schaduw

‘Peter Pan, The Never Ending Story’ is alles wat je nog nooit hebt gezien. Het is een voorstelling voor jong en oud, voor jongens én voor meisjes. Het is een verhaal over liefde en avontuur, vol magie, dans, zang en projecties. En wie droomt er ’s nachts niet van om weer even kind te zijn? Als je naar ‘Peter Pan, The Never Ending Story’gaat, wordt je droom werkelijkheid. In Nimmerland is iedereen kind.

Geloof jij in Elfjes? Wil jij weer even kind zijn? Boek dan snel tickets. In december is de voorstelling nog te zien in Brussel, vanaf 14 februari is de voorstelling voor korte tijd te zien in Amsterdam. Tickets zijn te boeken via www.peterpan.is

De rol van Tinkerbel wordt in ieder land door een ander persoon ingevuld. In Nederland zal de rol van Tinkerbel worden ingevuld door Jennifer Ewbank.

Voor een volledige fotoreportage klik hier

vier en halve ster

2 Responses to Peter Pan | Geloven in een sprookje was nog nooit zo makkelijk

  1. [...] Een recensie van Peter Pan, The Never Ending Story vindt u hier. [...]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>