web analytics

Kim-Lian van der Meij | Prinsesje Kim-Lian droomt net als Fiona van een sprookjeshuwelijk…

Cast Shrek op vliegveld

Kim- Lian van der Meij is populair. Vanaf het ontbijt op Schiphol tot aan het diner op de luchthaven van Londen is zij in gesprek met de pers. Vrolijk is zij de hele dag. Helemaal wanneer we bij het theater aankomen waar we Shrek de musical gaan zien. Haar ogen fonkelen als ze de Engelse Fiona ziet op een foto aan de wand. Meteen wil ze weten of zij vanmiddag ook echt opgaat. Kim-Lian heeft er duidelijk zin in.

Kim-Lian spreek ik pas enkele uren later. Ze is nog steeds enthousiast en heeft echt genoten van de voorstelling. Ze blijkt een vrolijk en oprecht iemand. Dat laatste blijkt wel als ze niet alleen de gewenste antwoorden geeft, maar ook gewoon eerlijk is en haar eigen mening durft te ventileren.

Kim-Lian, Shrek en haar carrière

De film had Kim-Lian, toen Albert Verlinde haar belde met de vraag of zij Fiona wilde gaan spelen, al wel gezien. Bezig met een rol in de musical was ze niet. Sterker nog, ze wist niet eens dat er een musical van Shrek was. Na het telefoontje heeft ze op Youtube gezocht naar de musical en stukjes gekeken. Ze was totaal overrompeld, vooral door de Amerikaanse Fiona die ontzettend goed was. Zoveel humor in deze rol, dat leek haar fantastisch om te gaan spelen.

Shrek is niet haar doorbraak, dus wat deze voorstelling betekent voor haar carrière kan Kim-Lian moeilijk zeggen. Natuurlijk zorgt elke show ervoor dat je groeit. Er is altijd iets wat je beter kunt doen. In deze voorstelling komt klassieke zang voor, dat is een uitdaging. Hierin kan nog veel groei doorgemaakt worden. Daarnaast speelt Kim-Lian een dubbelrol. Aan de ene kant het mooie lieve prinsesje en aan de andere kant het lelijke monster.

Kim-Lian wil haar talent kunnen uiten.

Dat Kim-Lian eerlijk is en ook gewoon wat zekerheid wil blijkt wel als ik haar vraag waarom ze voor deze rol koos. Is het omdat het voor werk en dus inkomen zorgt, of omdat ze deze rol graag wilde spelen? Kim geeft direct toe dat het in deze tijden fijn is als je werkt hebt, zeker als je dat ook nog eens leuk vindt. Zekerheid is op dit moment fijn en handig, daarnaast heeft ze ook gewoon centjes nodig om met haar gezin van te kunnen leven. Maar inkomen is niet de enige reden. Kim-Lian moet haar werk wel leuk vinden, of het in ieder geval leuk lijken. Is dat niet het geval dan zal ze er niet snel voor kiezen.

Het zwaartepunt in deze voorstelling ligt volgens Kim-Lian in haar personage vooral in het acteren. Fiona is een hele sterke prinses met een fantastisch droombeeld. Je moet met haar kunnen meevoelen en dus kwetsbaar zijn. Niet alleen maar de teksten saai opdreunen maar ervoor weten te zorgen dat je het publiek raakt.

Kim-Lians talent komt het beste naar voren in de scene ‘’Morning Person’’. Het moment waarop Fiona supervrolijk opstaat, denkt dat ze gaat trouwen met haar droomman en dan haar hele leven alles perfect gaat zijn. Het mogen uitpakken, haar eigen vrolijkheid kunnen gebruiken en echt een statement mogen maken, daarin schuilt het talent van Kim-Lian. Daarnaast kan ze in de grappige scènes ook haar komische kant laten zien.

Sprookjeshuwelijk

Fiona is 27 en nog steeds houdt zij zich vast aan sprookjes. Ze droomt dat ze haar droomprins gaat vinden en met hem zal gaan trouwen. Kim-Lian heeft haar prins dan al wel gevonden, nog steeds droomt zij van een bruiloft in een mooie jurk. Ergens in haar schuilt dus een klein lief prinsesje dat wacht op het moment dat haar prins door zijn knieën gaat. Aan de andere kant is Fiona ook een vrouw die zichzelf durft te zijn, net als Fiona vindt Kim-Lian het af en toe fijn om zichzelf te kunnen zijn. Je kunnen ‘’misdragen’’ ( denk aan de boer en scheet scene) en niet te hoeven nadenken over hoe je er uit ziet.

Fiona en Shrek

Fiona beseft dat ze meer voor Shrek voelt dan vriendschap op het moment dat ze er achter komt dat ze beiden een slechte jeugd hebben gehad. Ze gaan met elkaar de competitie aan wie de slechtste jeugd heeft gehad. Halverwege beseffen Fiona en Shrek dat ze allebei slachtoffer zijn geweest van eenzaamheid en ouders die hen hebben weggestuurd. Oog in oog staan met dezelfde ellende schept een band. Als dan blijkt dat ze dezelfde humor hebben, boeren en scheten bij elkaar kunnen laten, kijken ze niet alleen meer naar de lelijk buitenkant van elkaar. Ze zien elkaar echt en raken verliefd.

Terug bij William

Samen met William Spaaij op het toneel voelt veilig en vertrouwd. Liefdesscènes met hem zijn niet meer raar, dat is niet meer echt een ding. Beiden hebben een tijdje iets anders gedaan en hebben in ie tijd veel geleerd. Ze kunnen elkaar verrassen. Kim-Lian heeft veel goede herinneringen aan het samenspelen met William. Ze verheugt zich er dan ook enorm op om weer met hem te mogen gaan spelen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>