web analytics

Purper Ladies : “wordt een gezellige en lichte voorstelling”

Purper

Purper is een Nederlandse cabaret groep met een wisselende samenstelling. In 1980 is Purper opgericht. Dit jaar is het voor het eerst dat vier vrouwen de voorstelling vormen.

Volgens Mylou Frencken onderscheidt deze voorstelling zich van de voorgaande edities van Purper doordat de cast volledig gevormd wordt door vrouwen. ‘We zijn wat eleganter en misschien ook wel wat venijniger’. Ten opzichte van de vorige purpers is ook een groot verschil dat Frans Mulder niet op het toneel rond huppelt volgens Mylou. Frans Mulder is al 28 jaar betrokken bij Purper.

Mulder vertelt dat ze al enige tijd op zoek zijn naar vernieuwing. Nederland heeft behoefte aan vrouwen cabaret en dat zou ook wel eens de vernieuwing voor Purper kunnen zijn, zo ontstond ‘Purper Ladies’.
Op dat moment begon ook de zoektocht naar de vier vrouwen. De pianist was nog lastig, want welke vrouw kon er nou piano spelen, zingen, grappig zijn en acteren, maar het is gelukt, de fantastische Mylou Frencken. Anouk van Nes kende Frans nog van een andere musical waar zij in het ensemble speelde. Ze was hem heel goed bij gebleven doordat ze na een blinde darm ontsteking, met een vers litteken weer op het podium stond, dit is de reden waarom hij meteen aan haar dacht. Gerrie van der Klei had al ervaring bij Purper en Céline Purcell maakt het viertal compleet met haar prachtige stem.
Aan de pers laten ze het liedje: “I will follow him” horen. De stemmen klinken fantastisch bij elkaar passen. Het belooft een mooie voorstelling te worden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>