web analytics

Reaching for Broadway | Op naar Broadway

Logo Musical camp

Succes, carrière en erkenning. Wie droomt er tegenwoordig niet van? De jeugd wil maar één ding: bekend worden. Vraag een willekeurig kind wat hij of zij later wil worden en grote kans dat je een antwoord krijgt als: zanger(es), musicalster of ‘gewoon’ beroemd. Zo ook alle talenten uit de voorstelling Reaching For Broadway.

Dit weekend stond Reaching For Broadway in het M-lab theater in Amsterdam. Jong talent van verschillende musicalopleidingen in Nederland, aangevuld met het toptalent van MusicalCamp zingen de mooiste musicalnummers. In twee middag- en twee avondvoorstelling laten de talenten zien wat ze waard zijn. Een show met zowel nieuwe musicalnummers als klassiekers en zowel uptempo nummers als prachtige ballads.

Reaching For Broadway is een volledige show met hier en daar wat dans en cabaret, maar voornamelijk vol met muzikaal geweld. Want hoe jong de cast ook is, zingen kunnen ze. Groepsnummers, duetten en solo’s: het komt allemaal voorbij in diverse samenstellingen. De een heeft zichtbaar meer ervaring en talent dan de ander, maar samen zorgt de groep voor een meer dan geslaagde voorstelling.

De meeste talenten komen voort uit MusicalCamp, het kamp voor iedereen die van musicals houdt en zich wil verbeteren in zang, dans of spel. De deelnemers kregen les van onder andere Tony Neef (Jeans, Miss Saigon, Purper), Sophie Veldhuizen (Anatevka, Mary Poppins, Soldaat van Oranje) en Marcel Jonker (The Lion King, Anatevka, Kruimeltje).

Ook komende zomer is er weer een MusicalCamp. Musicalsterren als Tony Neef, Marcel Jonker, Jeroen Phaff en Marleen van der Loo hebben toegezegd om tijdens het kamp lessen te gaan verzorgen. Op www.musicalcamp.nl kun je jezelf opgeven en meer informatie vinden over deze week.

Wie weet sta jij dan volgend jaar in een voorstelling als Reaching For Broadway. De talenten van dit jaar zijn in elk geval een stap dichterbij het magische Broadway. Een echte nieuwe generatie musicaltalent heeft van zich laten horen.

Voor onze fotoreportage klik hier

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>