web analytics

Renée van wegberg in Hommage aan Hitchcock

Foto: Joris van Bennekom
Vanaf september 2013 zal Renée door het land toeren met de hilarische hommage aan Hitchcock: ‘De man die het wist’.

In ‘De man die het wist’ hebben vijf acteurs in een piepklein theatertje het plan opgevat om in één voorstelling het volledige oeuvre van Alfred Hitchcock na te spelen. In een doldwaas verhaal komen fragmenten voorbij uit alle 53 films van ‘The master of suspense’, waarbij klassiekers als ‘Psycho’, ‘The Birds’ ‘Rear Window’ en ‘North by Northwest’ natuurlijk niet ontbreken.

De acteurs spelen in een razend tempo meer dan 30 dubbelrollen en deinzen er niet voor terug op het podium met auto’s langs ravijnen te scheuren, met een boot de achtervolging op zee in te zetten, of met een vliegtuig over een maïsveld te vliegen.

Behalve op het toneel zien we de acteurs ook daarbuiten, waar ze zelf alle technische handelingen verrichten die voor het verhaal noodzakelijk zijn. Maar ook achter de schermen blijkt er van alles aan de hand en is de grote vraag: houden ze het vol tot het doek valt?

‘De man die het wist’ is op deze manier niet alleen een ode aan één van de beroemdste regisseurs uit de filmgeschiedenis, maar tegelijkertijd aan het ambacht van theater maken.

Naast Renée van Wegberg bestaat de cast uit Sander de Heer, Hymke de Vries, Filip Bolluyt en Lex Passchier. De regie is in handen van Bruun Kuijt. Op dinsdag 15 oktober 2013 zal “De man die het wist” in de Leidse Schouwburg in première gaan.

Het Thriller Theater brengt drie seizoenen achter elkaar films van Hitchcock op het toneel. Na ’39 steps’ en ‘Dial M for Murder’ is dit het derde en laatste deel van de trilogie.

Kijk voor meer informatie op www.thrillertheater.nl

Bron: Website Renée van wegberg www.renee-online.nl

Foto: Joris van Bennekom

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>