web analytics

Robbert van den Bergh | Anton 3.0 Robbert vertelt

Robbert van den Bergh | Soldaat van Oranje

Robbert van den Bergh zal de rol van slechterik Anton gaan spelen in de musical Soldaat van Oranje, hij neemt deze rol over van Reinier Demeijer, eerder werd de rol gespeeld door Oren Schrijver. Regisseur Theu Boermans is het volledige repetitieproces opnieuw begonnen omdat de cast bijna helemaal vernieuwd wordt. Zo kan deze cast zich het beste voorbereiden en een eigen ingeving aan de rol die ze gaan spelen geven.

Zodra Anton een slechterik genoemd wordt, begint Robbert te protesteren. Anton is niet zozeer een slechterik, ieder mens is goed. Het gaat om de keuzes die je in het leven maakt. De keuzes die Anton maakt, worden mede veroorzaakt doordat zijn vriendenkring zich van hem afkeert. Anton is geen slechte jongen, hij maakt alleen de verkeerde keuzes. Het is ook niet niks, Anton en Erik groeien samen op, zijn als twee broers voor elkaar en Erik komt vaak bij hem thuis over de vloer. In de oorlog kiest Erik duidelijk de Nederlandse kant terwijl de moeder van Anton uit Duitsland komt. Dit is bepalend voor hun vriendschap en zorgt uiteindelijk voor de breuk tussen Erik en Anton.
Het spelen van deze rol is soms best moeilijk, gelukkig is Theu Biermans de regisseur geniaal. Hij helpt, vertelt, legt uit en geeft veel feedback. In de toneelwereld is hij ook erg bekend en geliefd. Over de oorlog vertelt hij veel, waardoor ik mij beter kan inleven. Daarnaast lees ik veel over oorlog, zoek ik dingen op internet over de NSB op. Zo verdiep ik mij in de rol van Anton en waarom hij bepaalde keuzes maakte. Zelfs nu in het repetitieproces is de rol al erg heftig. Ik probeer telkens voor mijzelf de daden van Anton goed te praten. Bijvoorbeeld dat zijn keuze logisch is, als zijn ouders worden opgepakt, dat hij dan de Duitse kant kiest. Zijn reactie is het gevolg van een actie.
Het spelen van deze rol is natuurlijk ook fantastisch, zie dat decor. Het zo ontzettend groot, gewoon bizar. De breedte van de zaal is gigantisch, dat maakt het heel erg bijzonder. Ik ben blij dat ik daar veel van uit mag gaan maken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>