web analytics

Rosalie de Jong | Volks en blond, perfect voor Blonde Greet!

039

Rosalie de Jong deed enkele jaren geleden mee aan het populaire tv-programma Op Zoek Naar Mary Poppins van de Avro. Ze drong door tot de finale show en werd uiteindelijk derde. Rosalie verwierf zo bekendheid bij het grote publiek en de producenten. Afgelopen seizoen had zij dan ook haar eerste hoofdrol in de musical Droomvlucht te pakken. Haar carriere is echter al wat langer. In 2006 studeerde zij af aan de Frank Sanders Akademie in Amsterdam en was zij te zien in: ” Wat zien ik?!” een productie van De Graaf & Cornelissen Producties. Na zes jaar is zij terug bij De Graaf en Cornelissen Producties. Ditmaal als Blonde Greet in ”De Jantjes”. Tijdens de perspresentatie van deze musical sprak ik met deze enthousiaste actrice.

Rosalie, hoe ben je bij de Jantjes terecht gekomen?
”Ik heb gewoon auditie gedaan. Mijn ervaring bij ” Wat zien ik?!” was heel fijn. Blonde Greet wilde ik ook heel graag gaan spelen en daarom deed ik auditie. Na een jaar had ik nog niks gehoord en verwachtte ik niet dat ik deze rol nog zou gaan spelen. Een tijdje terug belde Hans (Cornelissen) mij dat ik Blonde Greet in ”De Jantjes” mocht gaan spelen.”

Fijn voor Rosalie dat zij de rol mag gaan spelen die ze graag wilt spelen, de afgelopen maanden heeft ze echter niet in het theater gestaan. Ik vroeg haar wat ze in die tijd heeft gedaan.
” De afgelopen vier maanden had ik waanzinnig veel vrij. Heb ik mijn vrienden en familie heel veel kunnen zien en kon ik zelfs twee keer op vakantie. Daarnaast had ik nog wel mijn inspreek werk. Zo spreek ik de reclames voor IKEA en Greetz in en heb ik tekenfilms ingesproken. Ook heb ik meegedaan aan Ford Boyard waar de opnames inmiddels voor zijn geweest en wat vanaf september bij de AVRO wordt uitgezonden.”

Vier maanden vakantie, dan moet werken wel weer heel erg wennen zijn?
”Zes dagen in de week werken is inderdaad weer even wennen. De kilo’s vliegen er af! Maar het werken is wel een feest. Ik verheug me er ontzettend op om straks weer in het theater te staan. De cast is bijzonder, van jong tot oud. Het is heel hard werken, maar wel inspirerend. Door de vrolijkheid denk je al snel, dat doe ik wel even, dat is zeker niet zo. Ik heb vooraf met Mariska van Kolck en Wieneke Remmers gesproken, die zeiden dat ik vooral moest genieten. Dat doe ik zeker!”

Een groot deel van de cast kent elkaar al. Zij speelden al samen in Volendam de musical, spannend om daar dan zo tussen te komen?
”Het is net zo spannend als bij een andere productie. Het is niet alleen zo dat ik en een aantal anderen nieuw zijn in deze cast, voor hen geldt ook dat zij ons erbij krijgen en dat zij daardoor met anderen moeten spelen. Ik ben de nieuwe partner voor Stefan (De Kogel). Hij zorgt ervoor dat het allemaal heel makkelijk gaat. Samen spelen met hem is heel fijn.
Ook spelen we met Willeke Alberti, zij neemt een hoop geschiedenis mee, wat inspirerend werkt. Zij staat werkelijk open voor alles. Moeten wij een spagaat? Dan wil zij dat ook kunnen en gaat ze daar voor oefenen. Ze werkt ontzettend hard en raakt ontroerd van wat wij doen. Ze is van een bijzonder Ras, een echte Jordanees. Waardoor wij voor deze show veel van haar kunnen leren. ”

Waar en op welk moment kun jij je talent het beste kwijt in de rol van Blonde Greet en op welk punt kun je je talent nog uitbreiden?
”Tijdens mijn auditie van Mary Poppins hoorde ik vaak dat ik te volks zou zijn voor Mary Poppins. Dat ze bij mij een te blond gevoel hadden. Blonde Greet is juist heel volks en blond. Dat kan ik dus zeker goed kwijt in Blonde Greet. Blonde Greet is een echte Jordanees, ontzettend volks. Iedereen bemoeit zich met elkaar, weet alles van elkaar, kortgezegd is dat bijna drama.
In het duet met Stefan kan ik mijn stem laten horen, ”De Jantjes” is niet een musical met het kleinere werk, het is allemaal wat schreeuwiger.
Het plat Amsterdamse accent is iets waar ik nog aan kan werken. Mijn ouders komen uit Amsterdam, al spreken zij dan weer Amsterdams met het Jiddisch erdoorheen. Mijn oma is namelijk Joods. Ik heb veel gekeken naar: ” ‘t Schaep met de 5 pooten” met Cary Tefsen. Het ”platpraten” gaat steeds beter, al moet ik nog wel opletten dat ik dat accent blijf houden tijdens de show. Aan de andere kant, neem ik het nu ook mee naar huis. Die dikke L wil ik weleens de hele dag houden.”

Rosalie ik heb straks nog een interview met Winston Post, wat moet ik hem vragen?
”Vraag hem wat zijn relatie is met Blonde Greet en of hij zelf ook voor Blonde Greet zou kiezen”. Rosalie voegt daar met een ondeugende blik aan toe: ”Aan Stefan moet je vragen hoe het is om met mij samen te werken. Zeg hem dan maar dat ik hem totaal niet leuk vind en niet graag met hem samenspeel. ”

Hoe Stefan en Winston hebben gereageerd op de vragen van Rosalie lees je later deze week op www.puurtheater.nl

One Response to Rosalie de Jong | Volks en blond, perfect voor Blonde Greet!

  1. yvonne zegt:

    Wat een leuk stuk! Waar kan ik dit zien?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>