web analytics

Ruth Jacott | Geluk is niets als je het niet met iemand mag delen

ruth

In ‘’A lady on stage’’, de nieuwe theatertour van Ruth Jacott geeft zij zich bloter dan ooit, letterlijk én figuurlijk. Ze vertelt over haar eigen leven, hoe kan het ook anders, door middel van liedjes. Nummers van zichzelf maar ook van andere grote lady’s. Een show die persoonlijk is en je meeneemt langs geluk en verdriet, hoogte- en dieptepunten, je laat meezingen en dansen maar ook rustig laat luisteren.

Ruth Jacott, een prachtige vrouw
Ruth komt op in haar oude kloffie. Kleding waarmee je graag thuisop de bank zit, zonder dat iemand je ziet. Het doet haar niets meer. Make-up, kleding, een pruik het maakt je mooier, maar geen ander persoon. Ruth praat met haar publiek, wat ze hoort als de mensen de zaal in komen, dat het leven van een artiest niet alleen maar glitter and glamour is maar vooral heel hard werken en over hoe zij zich voelt en wat ze denkt. Ze opent met ‘’Inspiratie’’ en leidt zo ook haar eerste ‘’gesprekje’’ in. Daarna is het swingen geblazen. Ruth barst van de energie en het is niet te zien dat deze Lady de leeftijd van 50 jaar al is gepasseerd. Omkleden doet zij dit keer niet in haar kleedkamer, maar gewoon op het toneel.

De stem van Ruth Jacott
Ruth heeft een dijk van een stem. Of ze nu een uptempo nummer zingt, of een gevoelige nummer, iedere noot is raak. Daarnaast weet ze precies hoe ze emotie in haar stem moet leggen. Ze zingt niet alleen, ze vertelt vooral een verhaal. Dit keer het verhaal van haar leven Hoe haar carrière is begonnen, waaraan ze verslaafd is (en welke vrouw is dat niet? )en over haar juffrouw die haar het hardste uitlachte toen ze zei dat ze later zangeres wilde worden. Het zijn niet de korte ‘’gesprekjes’’ tussendoor die het verhaal vertellen het is de emotie in haar nummers die dat doen.

Ieder nummer wordt een nummer van Ruth Jacott
Ruth combineert in deze show nummers van zichzelf met nummers van andere grote Lady’s in de theater/muziek wereld. Toch zijn ook de nummers die van origine niet van haar zijn, eigen gemaakt. Ze geeft een nummer een heel eigen jasje, met nog meer emotie. Zo zingt ze het bekende nummer ‘’Que Sera Sera’’ (When I was just a little girl) vol emotie. Het vrolijke is er bijna af en als ze ‘’ I don’t know how to love him’’ zingt alsof ze weer even 13 is, heb je bijna met haar te doen.

Ruth swingt en de zaal doet mee
Ruth staat niet helemaal alleen op het podium, ze wordt begeleid door een acht-koppige band. Die ook nog de gelegenheid krijgt om een nummer te spelen en te zingen zonder Ruth. Ruth is zich even omkleden, om daarna nog swingender terug te komen. Ze pakt uit met bekendere swingende nummers, het duurt niet lang of de hele zaal staat. Iedereen danst mee en niet veel later wordt er door iedereen meegezongen.

Het decor en de choreografie.
Het decor is minimaal, waardoor de aandacht volledig naar Ruth kan gaan. Er staan in de eerste akte drie grote theaterspiegels op het toneel, die zo nu en dan verschuiven. Er komt een scene met veel pruiken voorbij en haar kleding hangt klaar aan een kapstok. In de tweede akte zijn de spiegels weg en is er enkel nog een bank en stoel te zien. Dat Ruth nog niet zolang geleden haar voet heeft gebroken is niet te zien. Ruth is nog altijd heel erg soepel. Danst alsof ze nooit anders gedaan heeft, zelfs als ze aan het zingen is. De choreografie zit knap in elkaar en ondersteunt perfect het gevoel bij de nummers.

‘’ A Lady On Stage’’ is een voorstelling die gedeeld moet worden. Die je moet gaan zien met je dierbaren! Ruth wil haar geluk het liefst met iedereen delen. De voorstelling is nog tot en met mei te zien in de Nederlandse Theaters. Voor meer informatie en tickets klik hier

Voor onze fotoreportage klik hier

vijf sterren

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>