web analytics

Ruud van Overdijk | Zijn droom komt uit met Jesus Christ Superstar

Ruud van Overdijk als Jezus

Ruud van Overdijk, een nog niet zo’n heel bekende verschijning in musicalland. Hij werd derde in de zoektocht naar Zorro, maar het wereldje was niet wat hij verwachtte en daarom verdween hij uit de spotlights. Tot nu, want hij is terug als Jezus.

Een droom die uitkomt voor Ruud. ‘Ik wilde vroeger altijd al Jezus, Judas of Pilatus spelen in Jesus Christ Superstar. Het stuk is echt een passie van mij.’ Hij deed dan ook auditie ‘ja, ik moest nog gewoon auditie doen’ voor Judas en Jezus, maar bij de Jezus auditie was het eigenlijk al wel duidelijk. ‘Ze zagen direct dat ik Jezus moest gaan vertolken en daar ben ik natuurlijk erg blij mee.’ Zelf heeft hij al eens Judas gespeeld tijdens een JCS amateur voorstelling, dus die heeft hij al gehad. Rest alleen nog Pilatus, maar dat komt allemaal vanzelf wel een keer.

Voor de persconferentie had hij zijn medespelers nog geen enkele keer gezien. ‘Die persconferentie kwam en we hadden nog niet eens met elkaar geoefend. Ik hoorde dat ik ‘Gethsemane’ moest gaan zingen, dus die heb ik goed geoefend. Vandaag is eigenlijk de eerste dag dat ik de rest van de cast ontmoet.’ Gelukkig hebben ze ook nog even om te oefenen. ‘We beginnen in augustus pas met de repetities, die persconferentie was gewoon wat vroeg’, aldus Ruud.

Voor een vertolking van Jezus in The Passion is Ruud ook wel te porren. ‘Ik ben alleen niet zo bekend en ik heb geen zin om aan allerlei televisieshows mee te doen voor die rol in The Passion.’ Ondergetekende heeft dan ook beloofd dat als The Passion naar Assen komt ze Ruud zal aandragen als Jezus, want daar is hij geknipt voor. Wie benieuwd is naar Ruud als Jezus moet nog even wachten tot 13 september 2013. Dan is Jesus Christ Superstar te zien in de RDM loods in Rotterdam. Tegen die tijd zullen wij ook berichten waar u kaarten kunt bestellen.

2 Responses to Ruud van Overdijk | Zijn droom komt uit met Jesus Christ Superstar

  1. Cynthia zegt:

    Hoe kom ik aan kaarten voor Jesus Christ Superstar?

  2. Esther Derksen zegt:

    via het LuxorTheater http://www.luxortheater.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>