web analytics

Sandor Sturbl | PeterPan het hoogst haalbare wat er is.

Sandor Sturbl 002

Sandor Sturbl gaat de rol van Peter Pan spelen in de gelijknamige ‘’musical’’. Een musical die anders is dan andere shows. Een belevenis van heb ik jou daar. Deze voorstelling is niet alleen in België of Nederland te zien, deze voorstelling zal door heel Europa te zien zijn. De voorstelling is enkel geschikt voor grote arena’s, mede daardoor is het een spektalel die zich wellicht alleen met Soldaat van Oranje laat vergelijken.
Sandor Sturbl ken je misschien nog van de zoektocht naar Zorro. Waar hij er in de eerste liveshow al meteen uit moest. Hij speelde toen al in We Will Rock You waarin hij als understudy van John Vooijs te zien was als Galileo. We Will Rock you eindigde in Nederland, waarna het verhuisde naar Antwerpen. Ook hier was Sandor te zien. Na We Will Rock You bleef Sandor in België. Hij was, wederom als understudy, te zien in Robin Hood. Tijdens deze productie hoorde hij van Peter Pan. Hij is gaan auditeren en heeft zo zijn eerste hoofdrol weten te bemachtigen.

Tinkerbel wordt in ieder land door een andere actrice gespeeld, hoe zit dat met de rol van Peter Pan?
Ik ga deze rol overal spelen. Niet allen in Brussel en in Amsterdam. Je kunt mij ook in Ierland, Duitsland etc gaan zien.

De voorstelling gaat dus touren door Europa. Hoe doen jullie dit dan met de taal?
Alle nummers zijn gezongen in het Engels. De voorstelling is ook door gecomponeerd. Dat wil zeggen dat deze voorstelling volledig gezongen is. Op de rol van verteller na. De verteller wordt neergezet door een bekend acteur uit het land waar de voorstelling staat. De verteller vertelt het verhaal, in zijn eigen taal, aan elkaar. In Brussel worden er per dag 2 voorstellingen gespeeld. De ene voorstelling in het Frans, de andere in het Nederlands.

Wat maakt Peter Pan zo bijzonder?
Het is heel anders. Het is groots, het is niet gewoon theater. Je bent nu in Neverland. Het publiek zit hier omheen. Er wordt gevlogen, beesten om je heen. Dit overtreft3D

Hoe lang kan een show als deze spelen en wat ga je daarna doen?
Hoe lang dit gaat lopen weet ik niet. Je ziet de laatste tijd dat er steeds meer shows vallen. Nu Daddy Cool weer. Ik weet dus niet hoe lang ik dit kan gaan spelen, wat gaat de tour doen, naar welke landen gaat het? Dat is allemaal nog niet bekend. Dit is wel het hoogst haalbare om te spelen. Meer publiek op één avond kun je niet hebben. 20.000 mensen is echt een heleboel. En daarna? Ik zal wel zien, weer auditie doen, iets vinden wat in mijn straatje past. Waar ik dan te zien ben maakt niet uit het moet echter wel avontuur zijn.

Sandor is als PeterPan vanaf december in Brussel in de Vorst te zien, in februari komt deze voorstelling naar Amsterdam waar deze te zien zal zijn in het Ziggodome.

Fotografie: Fotopersbureau HCA

One Response to Sandor Sturbl | PeterPan het hoogst haalbare wat er is.

  1. […] the role is from The Netherlands and is treating this formidable part with enthusiaism and gusto! Sandor Sturbl may not be a well known name but it is thought following this tour of Peter Pan he surely will be […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>