web analytics

Shrek door de ogen van Daphne Joosten ( een prijswinnaar )

029 Shrek be

Lieve musicalfans!

Donderdag 21 maart kreeg ik te horen dat ik een van de gelukkige prijswinnaars was van de duo-tickets voor Shrek de musical. Toen ik het las schrok ik toch wel even maar was super blij!

Zaterdag 23 maart, ging ik samen met mijn vader naar de voorstelling in Antwerpen. Van de Nederlandse hoofdcast had ik al veel beelden gezien en was erg benieuwd hoe de Belgische hoofdcast het zou gaan doen. Dat we wel het originele ensemble hadden vond ik erg leuk. Mijn verwachtingen over de voorstelling waren dat het een leuke, vrolijke avond zou gaan worden en we veel gingen lachen.

Toen we de zaal in kwamen stond het mooie decor en de grote letters van SHREK al op ons te wachten. We gingen op onze plekken zitten waar we het podium erg goed konden zien. Één van de andere prijswinnaars zaten langs ons dat ik erg leuk vond. Toen gingen de lichten uit, de spotlights aan, het doek omhoog en de voorstelling ging beginnen J.

De show was bijna precies zoals ik het had verwacht. Chris van den Durpel die de rol van Shrek vertolkte deed het erg goed. Vanaf de eerste minuut vond ik hem een erg goede shrek en zijn stem paste heel goed bij de rol. Natuurlijk kan ik hem niet vergelijken met iemand anders maar de manier waarop het acteerde was herkenbaar. In het begin was hij echt een norse en bulderende oger maar hoe verder we in het verhaal kwamen hoe zachtaardiger hij werd. De manier waarop Shrek dit uitlegt aan Donkey vind ik erg goed bedacht. Shrek zegt tegen de ezel dat hij te vergelijken is met een ui. Hij zegt: een ui heeft verschillende lagen steeds als je er eentje vanaf haalt veranderd hij, zo werkt dat bij mij ook. Donkey maakt hier natuurlijk weer een grap over en dat leid tot grappige momenten. (haha)

Rogier Komproe speelt Donkey dat hij érg leuk en grappig deed, hij paste helemaal bij de rol. Alle grappen die hij maakte waren raak en zijn enthousiasme straalde ervan af. Deze vrolijkheid sloeg snel over op de zaal en het bezorgde me weer een lach.

Ann van den Broeck vertolkte de rol van Fiona op een erg vrolijke en opgewekte manier. Ik heb Kim-Lian van der Meij al eens eerder gezien en ben achteraf toch wel erg benieuwd hoe zij Fiona heeft gespeeld. Helaas is het daar nu te laat voor maar Ann was ik erg leuk!

Stiekem vond ik het jammer dat we voor heer Farquad Paul Groot of Jamai Loman niet hadden. Er zijn zoveel positieve dingen over hen gezegd dat het me nieuwsgierig maakt. Dit zegt natuurlijk niets over Sébastien de Smet die de in België Farquad speelt want hij deed het net als de rest van cast super!

 

Het is echt een geslaagde avond geworden en als ik de kans krijg zou ik meteen weer terug gaan. Het is echte familievoorstelling, die ervoor zorgt dat je met een lach de zaal uitloopt. In de musical draait het natuurlijk niet alleen om grappige karakters maar gaat het ook over iemand die niet geaccepteerd word door andere mensen en eigenlijk heel eenzaam is. De voorstelling eindigt met een duidelijk motto en dat is: het is belangrijker dat aan de binnenkant mooi is dan aan de buitenkant. Persoonlijk vind ik dit een heel goed motto.

We hebben een fantastische avond gehad en het is zeker een voorstelling die aan te raden is voor íedereen: SHREK DE MUSICAL! Het is leuk, grappig en je word er meteen vrolijk van.

Ik wil Puurtheater.nl nogmaals bedanken dat ik deze prijs heb mogen winnen. Iedereen die nog twijfelt wil ik nog een keer zeggen dat je er zeker geen spijt van gaat krijgen. Het is een heerlijk avondje uit om even alle vermoeidheid en stress te vergeten en te gaan genieten van een “goodfeeling” voorstelling.

Het schrijven van dit verslagje vond ik erg leuk en hoop het in de toekomst nog een keertje te mogen doen :D .

Misschien tot ziens.

Veel liefs,

Daphne.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>