web analytics

Shrek door de ogen van Vivian Ghijzen (prijswinnaar)

029 Shrek be

“Leukste Musical van het moment”

Het verhaal gaat over het reusachtig groene wezen Shrek (Chris van den Durpel) die krijgt van de ene op de andere dag alle bekende sprookjesfiguren, ongewild en permanent, op bezoek in zijn moeras door toedoen van de kleine grote heerser Heer Farquaad (Sebastiaan de smet). Om zijn moeras terug te krijgen moet hij van Heer Farquaad moet Shrek een prinses genaamd Fiona (Ann van den Broeck) redden uit een toren die bewaakt wordt door een vuurspuwende draak. Op deze lange weg staat Donkey (Rogier Komproe) hem bij en zorgt voor hilarische situaties in het verhaal.

Chris van den Durpel als Shrek het groene moeras monster. Rol op het lijf geschreven super acteerwerk als je nagaat dat hij een masker op heeft. Als je na de voorstelling kijk vergeet je echt even dat een persoon Shrek neerzet. In een woord geweldig!

Sebastiaan de Smet zet een super grappig Heer Farquaad neer. Het is een super prestatie dat hij kan zingen, dansen en acteren op zijn knieën verder alles wat hij zegt is zo goed getimed dat het grappig is. Hij zijn karakter Heer Farquaad super neer.

Prinses Fiona oftewel Ann van den Broeck. Volgens mij is dit een rol die iedereen wel zou willen spelen, een mooie prinses met vele kanten . Een rol die Ann van den Broeck perfect kan neerzetten met haar zang, acteer en dans talenten. Zelfs een tapnummer doen is niet te veel gevraagd voor haar. Deze rol is perfect ingevuld met Ann van den Broeck.

En natuurlijk Rogier Komproe die een over enthousiaste en praat zieke ezel (Donkey) moet spelen die hij mede door zijn kostuum en lichaamstaal erg overtuigend neer zet. Rogier zorgt voor hilarische situaties als hij samen met Shrek op zoek gaat naar Fiona.

Deze voorstelling laat ook zien dat je altijd verder moet kijken. Omdat echte schoonheid van binnen zit en niet aan de buitenkant.

Ik was blij verrast toen ik deze musical had gezien, in de auto op weg naar huis heb ik nog een lange tijd met een vriendin na zitten praten over deze voorstelling en we waren het er alle twee over eens dit is echt de leukste voorstelling van het moment. Een echte familie musical die je gezien moet hebben.

 

One Response to Shrek door de ogen van Vivian Ghijzen (prijswinnaar)

  1. Ik heb Shrek de musical 2x gezien, in het nieuwe Luxor Theater, en in het Stadsschouwburg Theaterzaal in Nijmegen. Het is natuurlijk jammer dat het is afgelopen, maar helaas aan alles komt natuurlijk een einde. Ik mocht een meet en greet meemaken met WILLIAM SPAAIJ. en hij plaatste zijn naam op mijn toegangs bewijs en een groet, en een foto met ons samen dat vond ik grandioos. Net zoals de voorstelling, fantasties!.( Ik ben ook een enorme fan van zijn voortreffelijk begaafde vriendin NOORTJE HERLAAR. Ik wens haar veel succes toe in de rol van Liesbeth List in de nieuwe serie over Ramses Shaffy. Volgens mij succes verzekerd in 2014

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>