web analytics

Shrek | Jamai groeit en bloeit als kleine, grote heer Farquaad

Jamai Farquaad

In november van vorig jaar ging de Nederlandse versie van Shrek de musical in première. Een succesvolle show, zo bleek. Al snel volgde er een verlenging wat een klein probleem met zich meebracht voor producent Albert Verlinde. Wie gaat de rol van kleine, grote heer Farquaad spelen.

Paul Groot speelde de rol van kleine, grote heer Farquaad, een rol die hem op het lijf geschreven is. Paul Groot, die geen rekening gehouden had met een verlenging van de musical had al andere verplichtingen in zijn agenda staan. In Jamai Loman denkt Albert Verlinde de perfecte vervanger te hebben gevonden. Op de dagen dat Paul Groot niet kan spelen (het grootste deel van de week) zal Jamai de rol van kleine, grote heer Farquaad spelen. Er wacht hem een zware taak; typetjes man Paul Groot vergeten in een rol die hem perfect past.

Jamai is van zichzelf al niet heel groot, dit komt hem ten goede in zijn rol als kleine, grote heer Farquaad. Hij oogt echt heel klein en met zijn vrolijke gezicht ziet dat er komisch uit, hij heeft niet veel meer nodig om de lachers op de hand te krijgen. Op het moment dat hij in de tweede akte een scene uit Wicked persifleert, is iedereen Paul Groot vergeten. Loman heeft humor! Hij houdt zich zelfs op zijn première al niet stijf aan het script, in deze rol is dat een plus en hij bezit over een prachtige zangstem. Jamai speelt een heerlijk gemeen mannetje, eentje waar je direct een hekel aan krijgt, hij zet kleine, grote heer Farquaad als een valse nicht neer. Enkel zijn scene (koekje scene) waarin hij boos moet worden kent nog wat verbetering. Echte woede komt er niet uit, het blijft een beetje lief ogen.

Jamai is een fantastische kleine, grote heer Farquaad. Hij overtuigt in een cast die zichtbaar op elkaar is ingespeeld. Een cast die sinds de première enorm is gegroeid en alles heeft weten te finetunen. Toch doet Jamai voor geen van hen onder. Met Jamai als kleine, grote heer Farquaad heb je een hele leuke middag of avond uit.

Shrek de musical is nog tot en met maart in Nederland te zien, daarna vertrekt de voorstelling naar Antwerpen met een deels Vlaamse cast. Voor meer informatie en tickets www.shrekdemusical.nl

Onze fotoreportage volgt later vandaag, houd de website dus goed in de gaten.

vier en halve ster

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>