web analytics

Soldaat van Oranje naar Londen

Logo Soldaat van Oranje

Soldaat van Oranje zal vanaf 2014 te zien zijn in Londen. Dit maakt de Britse site The Stage bekend.

Harvey Goldsmith is door producent Imagine Nation (o.a. Soldaat van Oranje en de musical Anne) aangewezen om de musical in Engeland te produceren. Op dit moment zijn ze op zoek naar een geschikte locatie, een van de opties zou het Olympic Park in Stratford kunnen zijn.

“Ik denk dat dit de toekomst van het theater is, het geeft je een ervaring dat mensen nog nooit eerder hebben gezien of meegemaakt.” Aldus Harvey Goldsmith.

Succes
De musical beleefde op 30 oktober 2010 zijn wereldpremière in de TheaterHangaar in Katwijk. Vrijdag 7 juni ontving Soldaat van Oranje haar één miljoenste bezoeker. De musical is tevens de langslopende productie ooit.

Internationaal
Ook producenten in Japan, het Midden-Oosten en drie in Amerika hebben interesse getoond om Soldaat van Oranje te gaan produceren.

‘Soldier of Orange the Musical’ staat gepland om in 2014 te openen in Londen. De Nederlandse Soldaat van Oranje is te zien tot en met december 2013 in de TheaterHangaar op het voormalig vliegveld Valkenburg.

BRON: AVRO.NL

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>