web analytics

Sonneveld belooft een top voorstelling te worden

Sonneveld

Utrecht, de geboorteplaats van Wim Sonneveld, is de stad van kennis en vooral cultuur. Hier zal op zondag 27 oktober de musical Sonneveld geboren worden aldus Jeroen Dona.
Sonneveld is de nieuwe productie van Albert Verlinde Entertainment. De voorstelling gaat over het leven van Wim Sonneveld, een voorstelling waarin je hem beter zult leren kennen.
Als Wim Sonneveld (Tony Neef) vlak voor zijn eerste hartaanval op 56-jarige leeftijd een lifter (Cindy Bell) oppikt en later bijkomt in het ziekenhuis wil hij niet accepteren dat de grote Sonneveld bijna was omgevallen. In de drie dagen dat hij in het ziekenhuis ligt wordt hij door de lifter geconfronteerd met zijn jeugd, liefdes en werk.

Jeroen Dona, algemeen directeur, vertelt dat de musical een eerbetoon aan Wim Sonneveld is. Albert Verlinde Entertainment heeft al meerdere biografische musicals op hun naam staan en in dat rijtje kon Wim Sonneveld, waar Albert Verlinde groot fan van is, niet ontbreken. Tijdens de première zal het Sonneveld jaar in gaan. Er zullen verschillende activiteiten plaats vinden ter nagedachtenis van Sonneveld. Tijdens de première zal er een documentaire afgespeeld worden over Wim Sonneveld. Tijdens de perspresentatie is het beeld van Nikkelen Nelis onthult voor de stadsschouwburg van Utrecht. Nikkelen Nelis was een van de typetjes van Wim Sonneveld. Hij zal hier staan zolang de musical in Utrecht draait. Daarna word hij verplaatst naar Lombok, vlakbij de geboortehuis van Sonneveld. Het jaar zal ook weer symbolisch worden afgesloten in de maand maart. In maart stierf Sonneveld in Amsterdam, dus de laatste voorstelling zal plaats vinden in Carré

De rol van de theaterman wordt gespeeld door Tony Neef. De voorstelling laat zien hoe Sonneveld terugkijkt naar zijn verleden. Een liftster, gespeeld door Cindy Bell, helpt hem daarmee. Mariska van Kolck gaat theatervriendin Conny Stuart spelen. De rollen van Huub Janssen en Friso Wiegersma worden gespeeld door Jan Elbertse en Thomas Cammaert. De rol die Sandra Jonkman gaat spelen is vooralsnog een geheim.

Eddy Habbema is de regisseur van Sonneveld en hij vertelt dat Wim Sonneveld een bijzonder persoon was. Hij sprak met zijn broer die hem vertelde over het familiegevoel van Wim Sonneveld en over zijn gein. Het is een vat vol tegenstrijdigheden en het is meesterlijk om daar mee aan de slag te gaan aldus Habbema. Sonneveld voelde zich alsof hij in het verkeerde nest geboren was, hij was geen kruidenier, maar een artiest.

Het belooft een prachtige musical te worden en als je ziet hoeveel passie het team van Sonneveld uitstraalt kan het niet anders dan dat het een top voorstelling wordt.
Ze spelen door heel Nederland, kijk snel of ze ook bij u in buurt spelen op www.sonnevelddemusical.nl

Geschreven door: Nikki de Groot en Yente van den Dungen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>