web analytics

Michelle van de Ven | ”Spring Awakening is puurtheater” Aldus Michelle van de Ven

Michelle van de Ven speelt Wendela in Spring Awakening. Michelle is net afgestudeerd aan het conservatorium van Tilburg waar ze dit jaar nog een Master volgt. Haar eerste professionele musical was de tour van Into the Woods, nu heeft ze de vrouwelijke hoofdrol in Spring Awakening te pakken.

Je speelt Wendela in Spring Awakening, kan je daar iets over vertellen?
Wendela is een goed meisje, ze merkt dat haar lichaam begint te veranderen en wil weten wat er gebeurt. Ze vraagt eigenlijk om gereedschap om op te groeien maar ook om te weten wat er gebeurt. Omdat ze die niet heeft ontstaan er veel misverstanden.

Kun je jezelf vergelijken met Wendela?
De issues waarmee Wendela te maken krijgt zijn zeer menselijk, iedereen krijgt daarmee te maken Wat dat betreft kan ik mijzelf met Wendela vergelijken. Maar wat er verder gebeurt, dat maak ik totaal niet mee. Informatie kan ik overal krijgen, gelukkig.

Hoe heftig is het om deze rol te spelen?
Best wel heel heftig, ik heb mij daar ook wel druk over gemaakt. Maar toen ik eenmaal bezig was en mijzelf had overgeven aan mijn rol toen liep het eigenlijk vanzelf, het is vooral de kunst om het dan weer los te laten. Je moet het namelijk niet mee nemen naar huis.

Heb je de voorstelling zelf al gezien en wat dacht je toen?
Ik heb de voorstelling in 2007 gezien in New York, op Broadway. Ik was toen heel erg geraakt en bedacht me meteen dat ik daar ooit in wilde spelen. Dat wordt nu werkelijkheid.

Welk stuk in de voorstelling raakt jou het meest?
Het mooiste stuk in de voorstelling is het gedeelte dat Wendela erg geraakt, geshockt is al zij van haar vriendin hoort dat ze wordt geslagen. Het is een heftig stuk, maar wel heel interessant om te spelen.

no images were found

Hoe gaat het publiek deze voorstelling ervaren?
Het publiek gaat waarschijnlijk heel erg geroerd worden. Er komen veel emoties los. Het is niet alleen verdriet, of zwaar er zijn ook luchtige gedeeltes en er wordt ook echt wel gelachen. En de muziek, die nummers, die maken het ook wel luchtiger!

In Amerika, ook in Engeland verlieten mensen de zaal omdat ze geshockt waren, hoe gaat dat in Nederland zijn?
Nederlanders zijn een heel ander soort publiek, die kunnen veel meer hebben en zijn niet zo snel te shockeren. Ik denk niet dat ze hier de zaal gaan verlaten.

Tenslotte, waarom moet men deze voorstelling gaan zien?
Het is heel mooi, de mensen zijn jong, het licht enorm dicht bij de acteurs zelf. Het is gewoon puurtheater!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>