web analytics

Spring Awakening

logo spring awakening

Spring Awakening is een eigenzinnige musical met muziek van nu die weerklinkt in een verhaal van toen. Over de behoefte van tieners om zichzelf te ontdekken in een tijd waarin de wil en wet van ouders, leraren en geloof boven alles stond en seksualiteit iets was waarover niet gesproken werd.

Deze hitmusical was al in 18 landen te zien en vanaf 10 maart aanstaande is er eindelijk ook een nieuwe, eigen Nederlandse versie in Amsterdam. Spring Awakening is gebaseerd op het toneelstuk Frühlings Erwachen van Frank Wedekind en ontdekt de grenzen van het musicalgenre in een verhaal dat er nog steeds toe doet.

De Nederlandse productie is te zien in een nieuwe regie van Paul Eenens (o.a. Ciske de Rat – de Musical, Petticoat). De vertaling is van Daniël Cohen (o.a. Evita, Sunset Boulevard) en de choreografie is in handen van Daan Wijnands (o.a. JOSEPH, Urinetown).

Cast Lisa Berendse, Desi van Doeveren, André Haasnoot, Ad Knippels, Annemarieke Leurs, Tim van Peteghem, Ton Sieben, Jasper Stokman, Henriette Tol, Michelle van de Ven, Bart van Veldhoven, Robin Virginie en Martijn Vogel.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>