web analytics

Sprookjesboom de musical een gi-ga-gantisch avontuur |De familiemusical die je gezien moet hebben

Sprookjesboomwaalwijkl

Sprookjesboom gaat na een succesvolle periode in het Efteling theater nu op tour, ze zullen te zien zijn in zo’n 40 theaters in Nederland en België. Sprookjesboom werd eerder genomineerd voor de musical kids awards in 2013 in de categorie beste familiemusical. De musical is gebaseerd op het merk Sprookjesboom. Eerder kwamen daarvan een film en televisieserie uit. Het verhaal gaat over kleinduimpje. Wanneer roodkapje tegen hem zegt dat hij zo klein is, is voor hem de maat vol. Kleinduimpje wil niet meer klein zijn, hij wil groot zijn. Als heks daar achter komt biedt ze aan hem te helpen, maar er staat wel een tegenprestatie tegenover. Wanneer kleinduimpje groot is, weet hij helemaal niet of hij dat wel zo leuk vindt….

De sprookjesboom begint te vertellen en de show is begonnen. Het decor is prachtig, door de lichten lijkt het net of we ons echt in het bos begeven en de zon tussen de takken doorschijnt. De sprookjesbosbewoners zijn poppen en worden bespeeld door de castleden. In eerste instantie denk je dat dat een onmogelijke opgave is, maar wat doen ze dat goed. De poppen en de castleden zijn één en dat is fantastisch om te zien. De uitdrukking op de gezichten van de cast past precies bij hoe de uitdrukking van de poppen zou moeten zijn. Je kunt ze niet los van elkaar zien. De castleden spelen meerdere rollen en elke rol heeft een andere stem en andere lichaamstaal. Ook de liedjes worden door iedere sprookjesbos bewoner op een geheel eigen wijze gezongen wat erg knap is van de cast. Ze zijn maar met vijf personen waardoor ze in hoog tempo moeten schakelen. Heks is erg goed gespeeld door Janneke Iking, ze komt heel geloofwaardig over. De momenten dat de heks de spreuk over Kleinduimpje uit spreekt wordt de tweede hand van heks bespeeld door Amy Galatá. Dit is een heel mooi maar ook erg spannend moment in de show. Het is donker in de zaal en ook het podium is donker, er staat een spot op Heks en er is veel rook. Amy en Janneke bewegen tegelijk waardoor het er goed uit ziet en geloofwaardig overkomt In de zaal klinkt na deze scene wel wat meer rumoer en gehuil, misschien is de scene voor de aller kleinste kinderen net iets te spannend. Verschillende kinderen hebben de zaal dan ook tijdens de voorstelling verlaten, wat heel erg jammer is. Een van de mooiste scènes van de show is de wals scène van prinses Assepoester en Kleinduimpje. De belichting is hier prachtig en het ziet er geloofwaardig uit.

De show is heel interactief wat erg leuk is. Kinderen worden vragen gesteld en worden betrokken in de liedjes, ze doen allemaal enthousiast mee. Het huisje van Heks is stuk doordat er een houthakker een boom op heeft laten vallen. Heks wil graag weer een heel huisje want ze woont nu in een tent. Daarvoor hebben ze een klusser nodig, die door wolf in het publiek werd gezocht. De kinderen kwamen op dat moment niet mee op het podium. Op een later moment mochten ze wel allemaal naar voren komen om te helpen met het bouwmateriaal voor het huisje naar het huisje toe te brengen. Het is leuk om te zien hoe de kinderen betrokken worden bij de show. De kinderen zijn dan ook heel erg meedenkend. Wanneer er een droevig liedje wordt gezongen door Kleinduimpje en Roodkapje omdat Kleinduimpje nu zo groot is dat ze niks meer kunnen doen, roept er een kindje heel hard ‘Wel! Zoenen en het huisje bouwen’ waardoor de hele zaal in de lach schiet. De cast krijgt hier ook wat van mee en dat maakt het mooi om voor kinderen te spelen. Steven Roox: ‘Kinderen zijn een dankbaar maar kritisch publiek, als ze iets niet goed vinden zeggen ze dat ook’.

De liedjes zijn mooi en duidelijk gezongen en zijn heel makkelijk mee te zingen, er zit een herkenbare melodielijn in en blijven de hele dag in je hoofd hangen. Het is grappig voor jong en oud! Al met al een top voorstelling.

Benieuwd naar de voorstelling? Kijk dan op www.efteling.com wanneer ze bij u in de buurt komen!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>