web analytics

Sterren op het Station | een intiem concert op een top locatie.

rjs

Rechts van ons zit een vrouw nog even snel een sigaretje te roken en links komt de trein naar Amsterdam Centraal binnen rijden. Wij? Wij zitten in een eigen wereldje op dat moment. Job Bovelander, Rick Sessink en Stefan de Kogel nemen ons samen met pianist Stef de Hond mee naar een andere wereld.

‘Sterren op het station’, een concert dat plaats vind midden op het perron van station Haarlem. Een monumentale wachtkamer waar maximaal 150 mensen in passen, zorgt voor een intieme sfeer. Tegenwoordig zijn veel steden bezig met het verbeteren van de spoorzone en de mogelijkheid om hier een leisure locatie van te maken. Het is mooi om te zien dat zo oud en nieuw bij elkaar komt. Paul Keizer is de oprichter van Musical on Demand en presenteert ‘Sterren op het Station’. Verder verzorgen ze concerten op maat voor bedrijven en particulieren.

Terwijl rondom ons heen iedereen haast heeft om de volgende trein of de bus te halen, zitten wij naar de jongens te kijken die hun voorstelling ‘Volkomen Klootloos’ aankondigen. Ze kozen voor de naam omdat ze na onder andere de Jantjes, waar de heren ook al met z’n drieën zongen, nu weer in het Nederlands gaan zingen, ze vragen zich daarbij af of dit niet ‘volkomen klootloos’ is. Nee jongens, het is een schot in de roos!

Ze zongen nederpop en de nummers liepen uiteen van Toon Hermans, Nielson, Marco Borsato, de Dijk en de 3 J’s. Job heeft ook nog zijn eigen nummers ten gehore gebracht. Het was allemaal heel persoonlijk. Job, Rick en Stefan oogden allen erg zenuwachtig, wat ze achteraf ook bleken te zijn. Doordat het vrij licht was in de zaal konden ze het publiek goed aankijken waardoor je soms zelfs het gevoel kreeg dat ze speciaal voor jou stonden te zingen, wat het allemaal nog intiemer maakte, en voor hen nog spannender. De zenuwen uitten zich in ieder geval niet in de zang, want dat was prachtig! Wat kunnen die mannen mooi zingen. Samen klinken ze nog beter, ze vullen elkaar goed aan. Tijdens een paar mooie rustige nummers kwam er een trein binnen geraasd wat de beleving af deed nemen. Dit is het nadeel van de locatie.
Na de pauze werd er met de lichten gespeeld, waardoor het licht een stuk feller werd en de intieme sfeer af nam. Na een aantal nummers alleen, als duo en als trio eindigde ze met z’n drieën met het liedje ‘Oceaan’ van Racoon. Wat een hoogtepunt! Het klonk fantastisch.

Job, Rick en Stefan hebben het spits af gebeten in een reeks van elf concerten op het perron in Haarlem. Iedere avond zullen er andere artiesten optreden en zorgen voor een onvergetelijke avond. Een speciale locatie met speciale artiesten. Het eerst volgende concert is op 4 november 2013. Hier zal Operaetcetera voor u optreden.
Meer informatie?? Kijk dan op www.sterrenophetstation.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>