web analytics

Theatrale Concerten op Codarts | Week 1

Logo codarts

De komende vier weken staan de theatrale concerten van de derde- en vierdejaars Muziektheater centraal op het Codarts conservatorium te Rotterdam. Een theatraal concert is een solovoorstelling waarin de student 4 tot 5 nummers naar keuze zingen. Alle genres van pop tot rock zijn toegestaan, maar vooral musical- en muziektheaternummers zullen aan bod komen. Wij zouden Puurtheater niet zijn, als wij hier niet een kijkje nemen!

Dinsdag 27 november

Milène van der Smissen
Milène van der Smissen mocht vanavond het spits afbijten. Het doek was dicht en ze begon een rustig, klassiek nummer. Haar stem was zuiver, maar leek nog een beetje zenuwachtig. Tegen het einde van het nummer ging het doek open en stond ze in de spotlight. Na dit nummer knalde ze met een achtergrondkoor, band en dansers het podium op. Een vlug, leuk, vrolijk nummer genaamd End of Time van Beyoncé. Hierin liet ze zien hoe goed ze kan dansen en dat ze ook nog lekker kan blijven belten tijdens het bewegen. Vervolgens zong Milène het prachtige nummer Ken je mij van Trijntje Oosterhuis. Weliswaar werd dit in een theatraal context gestopt en kreeg het nummer daardoor een andere wending. De interpretatie van Milène was in het eerste refrein een beetje afwisselend en greep ze me nog niet. Zodra de piano begon te spelen onder leiding van Carlo van der Put, leek ze meer in het nummer te zinken en konden wij met haar mee. Gehaast door naar Gotta Get Out uit Ordinary Days, wier met veel humor gebracht werd. Ook met dit nummer straalde ze en kwam ze echt tot leven. Ze sloot af met een prachtig, ontroerend nummer A Bed Of Roses van Jon Bon Jovi die ze erg fraai zong. Hier bleek uit dat ze een prachtig lage stem heeft. Haar interpretatie bij dit nummer bleef redelijk constant, waardoor we lekker konden genieten van haar stem. Een mooie start van deze week!

Donderdag 29 november

Cecilia Hoezen
Cecilia is de volgende in de reeks. Ze opende haar concert in mooie jazzsferen met For The Time Being van Bert Joris. Haar interpretatie oogde hierin wat zwak, haar jazztechnieken waren daarentegen wel erg scherp. De oh zo populaire Climbing Uphill uit de Last Five Years werd opnieuw gezongen, nu door Cecilia, met meer humor. Ze wist het nummer mooi eigen te maken. Ook haar klassieke nummer werd fraai gezongen, maar leek niet haar sterkste punt. Dit kwam er echter wel in haar Nederlandse nummer Mens, durf te leven van Dirk Witte eruit. Hier geloofde ik haar direct. Ze sloot haar concert hiermee af.

Eke van der Bijl
Op dezelfde avond volgde Eke van der Bijl. Ze opende met een prachtig klassiek nummer. Ze heeft een heel zuiver, lieflijke, speelse stem en in het klassiek werd het heel mooi vermengd met haar kopstem. Vervolgens zong ze het prachtige nummer Adem Uit van Wende Snijders. Doordat ze het nummer ingetogen en juist niet dramatisch zong, had het een hele kwetsbare sfeer. Ze schudde dit nummer van haar lijf met With Him van Joey Contreras, waarmee het hele publiek haar in de armen sloot. In haar laatste nummer uit Legally Blonde maakte ze de zaal aan het lachen. Van mij mocht ze wellicht nog iets expressiever zijn, omdat ze de vorige drie nummers zich erg leek in te hebben gehouden qua energie. Eke heeft ons zeker laten zien wat ze in huis heeft!

Cathalijne de Sonnaville
Cathalijne opende haar programma met een klassiek nummer My Man’s Gone Now. In tegenstelling tot haar studiegenoten zong Cathelijne als een echte operazangeres. Prachtige hoge noten raakte ze zuiver en met gemak aan. Het koor wat zich in de colissen verschool, deden een ingewikkeld meerstemmig koortje, wat er niet helemaal goed uit kwam. Cathalijne greep me vervolgens met haar Nederlandse vertaling Stille Lief van Charles Aznavour (origineel Mon échouvant amour) die ze deels gebaarde. Het had een prachtige intentie. Vervolgens transformeerde ze naar een oud, Engels vrouwtje die beleefd in haar stoel het nummer Sherman Is Wonderful ging zingen. Dat het bleek dat deze vrouw seksuele verlangens had die haar man niet vervulde, was hilarisch. Het was in zo’n rare verrassende context geplaatst dat het verschrikkelijk grappig was.
Ze sloot haar nummer af en ging razendsnel door met haar zelfgeschreven monoloog. Dit was een mooie introductie naar haar laatste nummer Being Alive uit de musical Company. Ze heeft in haar concert al haar kleuren laten zien. Ze zag er heel ervaren uit en ook haar zenuwen schitterden niet door. Hiermee bracht ze een mooi einde aan deze avond.

Volgende week komen Sofie, Renée, Amir en Loulou aan de beurt. Amir kennen jullie wellicht nog wel van de zoektocht naar Joseph.

Een fotoreportage volgt later.

Wil jij ook een keertje naar een theatraal concert komen kijken? Je kan reserveren door een mail te sturen naar ivanderwerf@codarts.nl
Het programma van de komende weken:
Dinsdag 4 december 19.30 Sofie Habets
20.30 Renée de Gruijl
Donderdag 6 december 19.00 Amir Vahidi
20.30 Loulou Hameleers
Dinsdag 11 december 19.00 Gerty van de Perre
20.30 Sanne den Besten
Donderdag 13 december 19.00 Annelinde Bruijs
20.30 Robbert Klein
Dinsdag 18 december 19.00 Suzanne Kipping
20.30 Dook van Dijck
Donderdag 20 december 19.00 Lucia Kiel
20.30 Linda van Hoeckel

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>