web analytics

Tim Akkerman | Buddy en ik hebben beiden te maken gehad met een breuk in onze muzikale carriere

Fotografie: Roy Beusker

Na de voorstelling van Buddy, The Buddy Holly Story vertelde Tim Akkerman, die in de huid van Buddy kroop, hoe de voorstelling voor hem was verlopen. Dat was niet het enige waar hij over vertelde, hij vertelde hoe hij zich voor had bereid en hoeveel respect hij heeft voor acteurs en actrices in het musicalvak. Tim Akkerman bleek een spontane vrolijke man, met hart voor muziek en nu ook voor theater.

Tim, hoe verliep de show voor jou?
”Alles viel voor mij op zijn plek. Het was een fijne show, zowel op het toneel als in de zaal. Ik heb genoten en voelde bijna geen spanning. Het was ontzettend leuk om te doen.”

Van origine ben je zanger, geen acteur. Hoe heb je je voorbereid op dit avontuur?
”Ik heb acteerlessen gekregen van Floor Maas. Zij is de vrouw van de regisseur Peter de Baan. In november ben ik daarmee begonnen. Zij heeft mij de kneepjes van het vak geleerd, een basis gelegd om te kunnen acteren. Ik weet dat je in vier maanden niet kan leren wat de meesten in vier jaar tijdens hun studie hebben geleerd, maar het is wel prettig om een basis te hebben. Mijn collega’s in de voorstelling waren ook ontzettend positief ingesteld. Dat was fijn en ook dankzij hen heb ik veel kunnen leren.”

Jeroen (Dona, Algemeen directeur AVE) vertelde dat jij heel erg op Buddy lijkt, waarin blijkt dat?
”Er zijn heel veel raakvlakken tussen mij en Buddy. Zo heeft hij, gestrubbeld met de muziek die hij maakte. Hij werd net als ik tegengehouden in wat hij wilde. In de muziek die hij maakte. Net als ik heeft hij een te maken gekregen met een breuk. Buddy bleek, totaal geen ”Ver van mijn bed show” te zijn. Op het podium is het de emotie. Zodra ik mag zingen voel ik mij thuis, ik ben in de eerste plaats zanger. Op die punten komen onze levens dus heel erg met elkaar overeen. ”

Je vertelt dat jullie levens heel erg op elkaar lijken, durf jij dan nog wel in een vliegtuig te stappen?
Met een lach zegt Tim: ” Gelukkig is Nederland klein he! Ik denk dat als Buddy geweten had dat het vliegtuig zou neerstorten hij er nog in gestapt was. Hij en ik hebben dezelfde instelling. Als mij verteld wordt dat dit mijn laatste dag is, kan ik die op twee manieren leven. Ik kan bij de pakken neer gaan zitten of er positief in staan en er het beste van maken. Ik zou voor de laatste optie kiezen en in zover ik Buddy nu ken, hij ook.”

Vandaag viel in andere media te lezen dat je het niet ambieert om in musicals te blijven spelen. Dit kwam nogal denigrerend over. Vind je musical niet leuk of is er een andere reden?
” Dat is nogal uit zijn verband gerukt. Ik heb gezegd dat ik het niet ambieer omdat ik vind dat het echt een vak op zich is, musicalacteur. Wat musicalacteurs kunnen en doen vind ik echt heel knap. Ik ben in hart en nieren een muzikant en vind ook wel een beetje: Schoenmaker blijf bij je leest. Ik heb niet echt de ambitie om het musicalvak in te gaan. Dat had ik nu ook niet, ik ben hiervoor gevraagd. We zijn er toen naar gaan kijken en dat heeft positief uitgepakt. ”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>