web analytics

Tovenaar van Oz: stralende familiemusical met sterke cast

Tovenaar van Oz

Het wereldberoemde verhaal van Dorothy en haar reis door het land van Oz is al in meedere hoedanigheden te zien geweest, het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) durft het nu aan om de allereerste versie van het fantasieverhaal terug in de Nederlandse en Belgische theaters te brengen. De voorstelling werd goed ontvangen in het Zaantheater te Zaandam, waar de première van de musical plaatsvond.

In de musical gaat het publiek met Dorothy mee op reis door het land van Oz. Een land dat door decorateur, Jan van Hemert, prachtig is vormgegeven. Het decor ziet er werkelijk sprookjesachtig uit. Sterk punt is dat het bekende dorpje Kansas heel zwart-wit wordt afgebeeld in tegenstelling tot het land van Oz, dat heel vrolijk en kleurijk is afgebeeld.

De cast van de voorstelling straalt op het podium. De mix tussen professionele acteurs en jong talent is de gouden formule van het NJMT. Hoofdrolspeelster Rosalie Eppink is nog maar dertien jaar oud, maar is de absolute ster van de avond. Gezegend met een gouden strot en veelbelovende acteerprestaties, weet zij het hele publiek met zich mee te krijgen. Na het bekende nummer ‘Achter de regenboog’ (Somewhere over the rainbow) staat vast dat we in de toekomst nog veel van deze dame gaan horen.

De enorme kindercast stond met veel enthousiasme op het toneel. De wil om te spelen spatte eraf. Jammer was het wel dat de koorstukjes vooraf waren ingezongen. Dit stoort echter niet, de kinderen zingen, hoe dan ook, uit volle borst mee.

De humor in de voorstelling is een belangrijke schakel in het geheel. De zaal reageert goed op de mooi geplaatste grappen van met name Jorge Verkroost als de Tovenaar en Kai Vasmel als de Vogelverschrikker. Het is een echte familiemusical waar je zeker met je jonge kinderen naar toe kunt gaan.

Als er dan toch nog een puntje van kritiek benoemd moet worden is dat voor de orkestbanden. Deze klinken sterk verouderd, het geluid had iets eigentijdser mogen zijn. Het is maar net waar je van houdt.

Met een sterke cast, aandoenlijke kinderen en grappige tovenaar bewijst het NJMT, na de successen van Oorlogswinter en Kruistocht in Spijkerbroek, ook met De Tovenaar van Oz een hoogstaande productie op de planken te kunnen brengen. Een familiemusical voor jong en oud.

 

Voor meer informatie en tickets surf naar www.tovenaarvanoz.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>