web analytics

Tsjoek Tsjoek! Allemaal instappen!!!

thomas-de-stoomlocomotief201106151816

 

Overal waar je keek zag je blije kindergezichtjes, conducteurtjes en treinen. Alle kinderen kennen Thomas en zijn vriendjes, dit was voor aanvang van de premiere van Thomas de Stoomlocomotief duidelijk zichtbaar in theater De Flint in Amersfoort. Ook tijdens de show was al snel duidelijk dat Thomas en zijn vriendjes razend populair zijn.

 

De voorstelling is, zoals we gewend zijn van Van Hoornetheaterproducties, vrolijk en levendig. Er zijn momenten dat aan de kinderen ( en de pappa’s en de mamma’s ) gevraagd wordt om mee te zoeken, dansen en te roepen, maar er is ook tijd om met je duim in je mond ademloos toe te kijken naar Thomas en zijn vriendjes.

 

In deze show draait het om een circus dat naar eiland Sodor komt. Van te voren zou er een brief gestuurd zijn, maar die is nooit aangekomen bij de dikke controleur. Peter Lusse neemt deze rol op zich. De dikke conducteur raakt een beetje in paniek en Lusse weet dit geweldig te spelen. Alle kinderen in de zaal reageren op hem en noemen hem ook nog eens super dik. Voor de ouders herleven oude tijden een beetje en in de zaal is iedereen ‘’vrienden voor het leven.’’

 

Clown Fluffy gespeeld door Martijn Mulders is de grote held van de voorstelling. Hij is grappig, leuk naar de kinderen toe en heeft een goede komische timing. Niet alleen de kinderen vonden hem leuk, de ouders verlieten stuk voor stuk aan het einde van de voortstelling de zaal met buikpijn. De lachspieren die hij weet aan te spreken heeft menigeen al in jaren niet meer gevoeld.

 

Sterke Man, Bas Bovelander, zelf enkele turven hoog, komt overtuigend over. Een jongetje, een jaar of 4 oud, wist het nu wel zeker; later als hij groot was dan werd hij een sterke man. Bovelander heeft een duidelijke krachtige stem, waarmee hij de kinderen gemakkelijk aan zich weet te binden. De mooie ballerina is zijn vriendin. Maud Mulder heeft deze rol nog niet helemaal eigen gemaakt. Het lijkt een nieuwe jas die nog niet helemaal passend is. De kinderen hangen niet aan haar lippen en ook haar dansen ( na de ijsdansshows verwachten we toch meer) voldoet niet helemaal aan de verwachting. Neemt niet weg dat dit de kinderen niet zal storen, er is immers genoeg te beleven.

 

Als laatste mag zeker Mark Haayema ook niet vergeten worden. Hij is de conducteur speelt ontzettend leuk voor de kinderen en heeft een prachtige warme stem.

 

Thomas de stoomlocomotief kent een eenvoudig maar doeltreffend decor, liedjes die makkelijk blijven hangen, maar bovenal een ijzer sterke cast. Eentje die ervoor zorgt dat de kinderen de middag van hun leven hebben.
De show duurt ongeveer een uurtje. Wil je deze show niet missen? Surf dan met een sneltreinvaart naar www.thomastheatertour.nl en reserveer kaartjes in het theater bij jou in de buurt.
Wees er wel snel bij want er zijn al heel veel kaarten verkocht.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>