web analytics

Vajen vertelt:

vajen-van-den-bosch1

En dan een stukje van mij over de musical Titus….

Titus de Musical, zo heet de productie en in het begin werd het het woord documusical gebruikt. Hiermee wordt bedoelt dat het ook een beetje een documentaire is over het leven van Titus. Maar dat woord zegt echt niet én zeker niet genoeg , wat deze musical brengt. Het is echt heel bijzonder.

Ik werd gevraagd om de rol van Titia Bartels te spelen in deze musical door Carel van Vliet, meteen had ik na zijn verhaal een goed gevoel, ja dit wilde ik heel graag gaan doen! Ik speel in deze musical de rol van Titia, zij is een meisje dat het gymnasium doorloopt, eigenlijk volg je tijdens deze musical haar leven , vanaf de brugklas tot de zesde klas. Er gebeurt van alles in haar leven, ze maakt grote en kleine dingen mee . Bij dat alles heeft zij als enige contact met Titus, telepathisch , hij helpt haar, door dit contact leer je ook het verhaal van Titus kennen, wie hij was en waar hij voor stond. Je gaat hem leren kennen en zien wat hij betekend heeft en nog steeds betekent. Tot het laatst , hij is overleden tijdens de Tweede Wereld oorlog, is hij trouw gebleven aan zichzelf aan wat hij vond en hoe hij dacht, ongelooflijk.

En heel gek , ik zit op het Titus Brandsma Lyceum, dat naar hem vernoemd is. En ik wist er eigenlijk niets van, tijdens de voorbereidingen en repetities hebben we steeds meer over deze man geleerd. De muziek is van Joop en Stanley Stokkermans, dit is zo bijzonder , omdat Joop hiermee nog is gestart en Stanley dit heeft ‘ overgenomen’, dit voelt voor mij echt heel bijzonder, je begrijpt dat muziek van deze mensen alleen maar mooi is.

Ton Sieben gaat de rol van Titus spelen. Ik had hem een paar keer zien spelen in Miss Saigon en vond hem daar in de rol van Chris al zo ontzettend geweldig en nu in de rol van Titus, wat echt een hele moeilijke rol is , is hij ook echt fantastisch. Bewondering! Ik ben erg blij en dankbaar dit met hem te mogen doen, en vind het heel fijn hem hierdoor te hebben leren kennen en natuurlijk leer ik van hem. We zingen ook een mooi duet samen.

Carel van Vliet is onze regisseur en FloorAnne assisteert, met hen allebei, heb ik met de talentenklass en talententop verschillende producties mogen doen, voor mij heel vertrouwd. De laatste productie die we samen hebben gedaan , ook in theater de Lievekamp , waarin ik de Engel mocht spelen in De Engel van Amsterdam, is voor mij een van de bijzonderste dingen die ik ooit gedaan heb, om verschillende redenen. Verder zitten er in deze cast voor mij meer bekenden, zelfs een wiskunde leraar van het TBL en mensen uit de talentenklas en talententop ,en ook nieuwe mensen heb ik hierdoor leren kennen, en we hebben het echt allemaal erg fijn samen. Het is altijd heel speciaal , je bouwt met z’n allen echt een band op. Een mooie groep mensen bij elkaar ,de cast van Titus :)

Ik denk dat het een verhaal is, dat de moeite waard is om naar te komen kijken en luisteren, ik denk dat het zeker de moeite waard is om te komen kijken en luisteren naar wie Titus nu eigenlijk was.
De voorstellingen zijn in Theater de Lievekamp in Oss , van 6 t/m 13 November.

2 Responses to Vajen vertelt:

  1. Hey Vajèn
    Heel grappig om te lezen dat je niet wist dat jouw school naar Titus Brandsma genoemd is en dat je dan juist voor een rol in die musical gevraagd bent.
    Ik wens je heel veel succes toe. Toi toi toi!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>