web analytics

Volendam de musical, een feestje op Olympisch niveau!

Volendam de musical

Maandag 22 november ging in het Zaantheater in Zaandam de oer- Hollandse musical Volendam de musical in première. Een musical vol Volendamse roddels, hits en Yolanthe Cabau van Kasbergen.

Volendam de musical speelt zich af in het heden met zo nu en dan flashbacks naar 17 jaar geleden.
Mary is 17 jaar geleden vertrokken naar canada, nu haar vader is overleden keert zij met haar dochter Rose tijdelijk terug naar Volendam om daar het huis van haar vader te verkopen. Al snel komt Mary haar beste vriendin Lea tegen en even lijkt het weer als van ouds totdat Mary ontdekt dat zij getrouwd is met haar grote liefde Simon en zij al snel na haar vertrek een zoon Tom hebben gekregen.
Tom wil een beroemd voetballer worden, helaas is hij niet goed genoeg. Wel kan hij, net als vele Volendammers, goed zingen en is hij van plan met boyband Zilt door te breken.
Tijdens de kermis in Volendam, het moment om vier dagen dronken te zijn, te snuiven en ontmaagd te worden, zal Zilt optreden. Al snel blijkt dat Cees één van de bandleden liever met zijn met zijn neus in het witte poeder hangt dan optreedt met de band. Tom zet hem hierop uit de band. Jaap is het hier niet mee eens en gaat achter Cees aan. Ondertussen wordt Tom verliefd op Rose. Zijn deze liefdes bestand tegen het Olympisch roddelen van Volendam?

Maaike Widdershoven laat zien een echte vakvrouw te zijn. Nog niet lang geleden werd zij getroffen door een persoonlijk drama. Een drama dat zij 2 keer per avond herbeleeft. Maaike heeft een echte musicalstem, altijd zuiver en vol kracht. Zo staat zij ook op het toneel. Maaike is als Mary erg geloofwaardig, ze zet de rol vol overtuiging neer.

Job Bovelander is Tom. Job danst soepel en aanstekelijk, als je hem ziet heb je meteen het gevoel dat je op een feestje bent. Vocaal is hij erg sterk. Hij staat er en weet zelfs Jasper Kerkhof, die understudy van René van Kooten was in Love Me Tender, ver weg te zingen.

Jasper Kerkhof speelt Simon, de grote liefde van Mary en nu de man van Lea. Jasper is niet altijd even zuiver, zijn solo zet hij vals in en dit weet hij nauwelijks te herstellen. Zodra hij echter uptempo mag gaan zingen, zingt hij wel de sterren van de hemel.

Stefan de Kogel, pas afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie en nu al een aardige rol te pakken die hij verrassend goed neer zet. En zijn solo? Dat is er eentje om door een ringetje te halen.

Ruud van Overdijk, vanaf 1 januari 2011 te zien in Avro’s zoektocht naar Zorro, is niet een heel opvallende verschijning in dit stuk. Hij zingt een beetje nasaal en mag zeer zeker ook wat vrolijker kijken verder is hij en leuke verschijning en doet hij vast menig meisjes hart sneller kloppen.

Verder zijn nog te zien: Hilke Bierman zoals altijd loepzuiver, Rick Sessink iemand met een warme stem en vrolijke uitstraling, Metta Gramberg, de komische verschijning van deze voorstelling, Kaily van Starrenberg, de mooie Rose en Ylva Wichers Schreur.

Volendam de musical zit vol herkenbare Volendamse liedjes. Soms iets herschreven maar de melodieën klinken bij iedereen bekend in de oren. De choreografie, van de hand van Merlijn de Vries, is eenvoudig maar passend bij de voorstelling. Je krijgt nog meer het gevoel van een feestje tijdens een toch al vrolijke show.
Volendam wordt in deze feelgood musical soms flink op de hak genomen. Er wordt geroddeld op Olympisch niveau, met de neus in de witte poeder gehangen, over voetbal en politiek gepraat. Compleet zou Volendam de musical niet zijn zonder de pest, overstromingen de ramp op oudejaarsavond en Yolanthe Cabau van Kasbergen. Verder zit de show vol grappen, zelfs de gastendoekjes van Jan Smit komen voorbij. Gelukkig nemen de spelers zichzelf niet al te serieus waardoor zelf de polonaise past in het geheel.

Als je van Volendam houdt, Van Nick & Simon, Jan smit, BZN of welke andere Volendammer ook dan moet je deze musical zeker gaan zien. Let wel, kan je niet tegen een feestje, houdt je niet van vrolijkheid en neem je jezelf erg serieus? Blijf dan thuis!

Voor meer informatie, speellijst en kaarten www.volendamdemusical.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>