web analytics

Crazy Shopping | ”Waarom God” deze musical?

logo crazy shopping

Zondag 1 augustus ging in het tot warenhuis Overvloet en Co omgetoverde Carre de musical Crazy Shopping in première. Een musical die het shopgedrag van verschillende vrouwen aan de kaak stelt!

Vanaf begin af aan heb je het idee dat je in een warenhuis bent. Zoals in vele grote warenhuizen hoor je contstant een mededeling, een mededeling over badpakken die je kleiner doen laten lijken, over vermiste kinderen of die geweldige creditkaart. Door aan te geven dat er over een bepaalde tijd iets geweldigs staat te gebeuren weet je ook meteen hoe lang je nog de tijd hebt voordat de voorstelling aanvangt.

De show begint met het nummer ” opzij, opzij opzij, welke wordt onderbroken door de hoofdrolspelers. Op deze manier geven zij zichzelf een korte introductie. Ook is het meteen duidelijk waar de show over zal gaan en zie je dat de acteurs er echt plezier in hebben.

Meteen daarna mag Casey Francisco laten horen dat zij over een waanzinnige stem beschikt. Casey speelt de rol van Donna. Donna is de vrouw van Dominee Bob, wie dominee is in de StopThe Shopping kerk. Als de dominee Bob erachter komt dat ook zijn vrouw verslaafd is aan shoppen wil hij niets meer met haar te maken hebben en zet haar op straat.
Thérèse Blauwaert, gespeeld door Miranda van Kralingen, die zij heeft leren kennen in Overvloet en Co vangt haar op en biedt haar een slaapplaats aan bij haar thuis.
Niet veel later komt ook Annemarie daar aanzetten. Annemarie wordt gespeeld door Carolina Mout. Annemarie had een opslagbox gehuurd waarin zij vele aankopen had bewaard. Wanneer haar man dit ontdekt en er ook nog achter komt dat zij het studiepotje van hun zoon heeft leeg geshopt is voor hem de maat vol en zet hij haar buiten de deur.

Geheel uit de lucht gegrepen is dit niet. Stop The Shopping Church is een kerk in New York die ook werkelijk bestaat en iedere week afgeladen is. Uit de speellijst blijkt dat ook de musical veel verwacht. Zo staan ze ruim een maand in Koninklijk Theater Carre en doen ze ook het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam bijna de hele maand december aan.
Helaas is het stuk veel te lang. Twee uur kijken naar een over de top persiflage van shopverslaafde huisvrouwen is zelfs voor fans van de TVKantine teveel van het goede.

Het verhaal is verder zo flinterdun, dat we er hier niet meer over uit de doeken doen. De cast daarentegen is vooral vocaal ijzersterk. De dames kunnen stuk voor stuk zingen en dat laten ze horen ook. In de eerste akte staan vooral zij op het toneel. Tony Neef die de rol van Dominee Bob speelt komt nauwelijks aan bod en wanneer hij dat wel komt hoor je alle stemmetjes van Nickelodeon voorbij komen. Wanneer de scene voorbij komt waarin Puk, gespeeld door Antje Monteiro, pijnlijk onthaard wordt op haar meest gevoelige plek, heb je een beetje een idee hoe de eerste akte aanvoelt. Ondanks de geweldige zangpartijen duurt deze veel te lang. Ook de humor is erg langzaam.

De tweede akte is veel grappiger, zit meer vaart in en is voor het publiek beter te herkennen. In de tweede akte heb je zo nu en dan zelfs een zakdoekje nodig om de lachtranen van je gezicht te vegen. Ook nu komen er weer vele verschillende musicals voorbij zetten, te denken valt aan Footloose, Miss Saigon, waarin Tony nogmaals mag laten horen hoe goed hij ” Waarom God” wist te brengen en op het einde, The Phantom of The Opera, waar Tony een leuke draai aan weet te geven door alvast iemand uit het publiek een goodiebag te geven.

Dat de meiden kunnen zingen laten ze nogmaals horen wanneer zij als de Shopping Sisters optreden in de kerk van Dominee Bob. Dan wordt ook het publiek erbij betrokken, Antje wil niet alleen dat het publiek meeklapt, ook vraagt ze of iedereen mee wilt zingen. De sfeer zit er dan goed in. Als Casey en Tony daarna nog het nummer Omarm me van Blof volledig ten gehoren brengen weet je één ding zeker, de vocale volmaaktheid van deze cast zorgt ervoor dat het niet Crazy Flopping de Musical wordt.

Al het publiek die de show mag gaan zien krijgt na afloop een goed gevulde goodiebag ter waarde van 59 euro mee naar huis.

Wil jij ook horen en zien hoe goed deze cast van Crazy Shopping is? Mail dan voor vrijdag 6 augustus 12 uur naar ons wat jouw grootste shopgeheim is en wie weet mag jij in Carre naar deze voorstelling gaan kijken. Mail jouw shopgeheim naar prijsvraag@puurtheater.nl
Volg ons ook op www.twitter.com/puurtheater


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>