web analytics

War Horse komt in oktober naar het Luxor Theater

War Horse luxor

War Horse, de internationaal bekroonde theatervoorstelling met levensechte paarden, komt wegens groot succes ook naar het nieuwe Luxor Theater. Vrijdag 7 februari start de kaartverkoop voor de Nederlandse versie van de bejubelde show van het National Theatre of Great Britain. Het verhaal van War Horse gaat over vriendschap, loyaliteit en moed en wordt verteld door dertig acteurs en ademende en galopperende paarden die tot leven worden gebracht door het baanbrekende poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company. Vanaf 2 oktober te zien in het nieuwe Luxor Theater.

War Horse vertelt het indrukwekkende verhaal van de jongen Albert, wiens geliefde paard Joey geconfisqueerd wordt om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Een opmerkelijk verhaal over vriendschap en moed. Eens in de zoveel jaren, vindt er een ontmoeting plaats waarover generaties lang verteld wordt. Een ontmoeting die ogen opent, vijanden dichter bij elkaar brengt en vreemden met elkaar verbindt. Het verhaal van War Horse is gebaseerd op de roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met The Handspring Puppet Company.

Stichting Theateralliantie presenteert samen met Luxor Theater een nieuwe Nederlandse versie van het wereldwijde theaterfenomeen War Horse. War Horse is sinds de première in London in 2007 wereldwijd al gezien door meer dan 3 miljoen theaterbezoekers. De show staat voor het zesde jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen. De Broadway productie heeft 6 Tony Awards gewonnen. Momenteel is de show te zien in Londen, Noord-Amerika, Canada en Duitsland.

Locatie: nieuwe Luxor Theater
Datum: van do 2 oktober t/m vr 12 december 2014 en van wo 4 t/m zo 29 maart 2015
Aanvang: diverse aanvangstijden
Prijs: Vanaf € 18,50
url: http://www.luxortheater.nl/94-1225-War-Horse

Kaarten via www.luxortheater.nl of (telefonisch) reserveren aan de kassa van het theater, telefoonnummer: 010 – 484 33 33. De kassa is elke dag geopend van 13.00 tot 18.00 uur.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>