web analytics

Willemijn Verkaik

Chantal Janzen

Opleiding
Willemijn is geboren in het Brabantse Son en Breugel en groeide op in Nuenen bij Eindhoven. Zij studeerde Zang Lichte Muziek aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde in 1999 af als docerend- en uitvoerend musicus. Ze volgde de intensieve zangworkshops ‘Estill Voice Training System’ en ‘The Complete Vocal Technique’. Acteerworkshops volgde ze onder meer bij Jonna Coolen, Gosschalk-van de Ende, Guildford school of Acting en Mara Otten.

Theater
Nadat Willemijn ruim tien jaar in verscheidene popbands als lead-zangeres gewerkt had vond ze het tijd voor verandering en zo begon ze in het jaar 2000 haar musical-carrière als gouvernante in het ensemble van de Joop van den Ende musical Elisabeth. In 2001-2002 toerde ze met de theatergroep JEANS door Nederland als
één van de acht castleden en in 2003 was ze in de musical 3 Musketiers als 2e bezetting Koningin Anna te zien.

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht bracht in 2004 een nieuwe productie in het theater met de titel Eternity, waarin Willemijn de vrouwelijke hoofdrol van Barbara vertolkte. Eind 2004 vertrok ze dan naar het Duitse Keulen, waar ze als Understudy van de drie vrouwelijke rollen (Scaramouche, Killer Queen en Ozzy) in de ‘QUEEN’-musical We Will Rock You (onder regie van Ben Elton) ging spelen. In de zomer van 2006 speelde zij in Thun, met de prachtige Zwitserse bergen als decor, in de openluchtuitvoering van (wederom) Kunze en Levay’s musical Elisabeth de titelrol. Eind oktober van dat jaar kwam ze weer terug naar Keulen om dit keer in We Will Rock You de rol van Killer Queen over te nemen.

In de zomer van 2009 was de Musical Aida te zien op de Freilichtbühne in Tecklenburg waar Willemijn de rol van Amneris op zich heeft genomen. In december dat jaar voerde zij in het Wilhelmatheater in Stuttgart samen met het door o.a. haar opgerichte New World Musical Ensemble het theaterstuk Songs for a New World op.
Vanaf november 2007 tot en met 27 februari 2011 was Willemijn als eerste bezetting in de rol van Elphaba te zien in de hitmusical WICKED- die Hexen von Oz. Ze speelde deze rol tot 31 januari 2010 in Stuttgart en vanaf maart 2010 het Metronomtheater am Centro in Oberhausen. Haar laatste voorstelling was daar op 27 februari 2011.

Prijzen
Willemijn ontving voor haar rol van Amneris in Aida de DA CAPO Award voor Beste Musicalactrice. Bij de Leserwahl van het Duitse Musicalsmagazin won zij in 2009 én 2010 de meeste stemmen voor Beste Musicalactrice.

Foto Roy Beusker

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>