web analytics

Wordt u al geholpen? | I’m free!

Logo wordt u al geholpen

In De Goudse Schouwburg stond deze week de Engelse TV-hit ‘Are you being served?’ voor het eerst op de planken. Inclusief warenhuis Grace Brothers, het poesje van Mrs. Slocombe, ‘I’m free’ Mr. Humphries en de stijve Captain Peacock. Een avondje droge Engelse humor in een Hollands jasje.

Het verhaal van ‘Wordt u al geholpen?’
De medewerkers van de afdeling dames- en herenkleding gaan op vakantie. Nou ja, vakantie. Ze proberen nieuwe Duitse kampeerartikelen uit, in het Engelse warenhuis terwijl ze doen of ze op vakantie zijn in Colombia. Als u denkt dat dit al raar is… Om het wat ‘echter’ te maken, worden ze ook nog even ingeënt. De vakantiegangers vertrekken vol frisse tegenzin naar de kampeerafdeling… ehm, Colombia. Het levert hilarische situaties, schuine grappen en een gek dansje in nog gekkere outfits op.

Mijn poesje eet wat de pot schaft
Vanaf het begin van de voorstelling wordt de droge toon gezet. Op het podium is er duidelijke chemie tussen de naïeve Ms. Brahms en de ietwat zelfvoldane Mr. Lucas, overtuigend vertolkt door Daphne Flint en Bas Bovelander. Filip Bolluyt schittert als de stijve Captain Peacock. Glansrollen zijn weggelegd voor Rolf Koster en Mylène d’Anjou die een werkelijk geniale Mr. Humphries en Mrs. Slocombe neerzetten. Met grappen als: “mijn poesje is niet zo kieskeurig, ze eet wat de pot schaft” en “ik zie eruit alsof ik door drie Colombiaanse wasberen dwars door de heg ben getrokken”, hebben ze de lachers op hun hand. Sabine Beens als Ms. Hopkins en Rowin Prins als Mr. Mash, maken het getalenteerde zooitje ongeregeld compleet. De kleine cast van ‘Wordt u al geholpen?’laat zien dat je met een bescheiden decor en goed spel een leuke show neer kunt zetten.

Flauw? Jazeker!
‘Wordt u al geholpen?’ is een echte ‘sit back and enjoy’ voorstelling. Het stuk bevat geen diepgaande verhaallijn, uitgediepte personages en hoogstaande conversaties. Wat wel? Snelle dialogen en grappen, goed acteerwerk, droge humor en een stuk publieksparticipatie. Is het flauw? Jazeker! Dat is ook precies wat het moet zijn. Wie de originele serie kent of überhaupt bekend is met Engelse series, kan dat beamen. Het is de makers van ‘Wordt u al geholpen?’ gelukt om een vertaalslag te maken van de typische Engelse humor, naar het Nederlands. Een knap staaltje werk, want dat is niet gemakkelijk. Het wordt al snel een slap aftreksel van het origineel. Dat niet iedereen houdt van de droge humor in ‘Wordt u al geholpen?’, was te merken aan de reacties na de voorstelling. Dit doet echter niets af van het stuk en de acteerprestaties van de cast.

Wij hebben ons kostelijk vermaakt en erg gelachen. Liefhebbers van de serie zullen deze voorstelling zeker waarderen. Wilt u een avondje onbezorgd lachen, boek dan snel uw tickets. Wordt u al geholpen? Zorg dat u vrij bent!

De voorstelling is tot en met 2 februari te zien in de theaters.
Voor meer informatie en tickets klikt u hier

Onze fotoreportage vindt u hier

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>