web analytics

500 keer Soldaat van Oranje

Logo Soldaat van Oranje

In 2003 ontstond het idee om van het verhaal over Erik Hazelhoff Roelfzema op het podium te gaan brengen. Nu 9 jaar later zit deze prachtige musical al aan de 500ste voorsteling. En nog steeds even succesvol als in het begin.

Fred Boot had een droom en die droom kwam uit. Hij wilde een mooie voorstelling maken rondom het verhaal van Soldaat van Oranje met moderne Pop/rock muziek. Dit idee is uitgegroeid tot een voorstelling wat we met zekerheid musical 2.0 kunnen noemen.

Het idee was om deze voorstelling niet in een regulier theater te brengen maar in een hangaar. De producenten hadden de keuze uit Valkenburg en Soesterberg, maar hun voorkeur ging meteen uit naar Valkenburg. Bij het bekijken van deze hangaar kwam meteen het idee van de draaischrijf, wat uiteindelijk een groot deel aan dit succes zou meedragen. Het is prachtig om als publiek mee te draaien naar de levensechte decors, waarvan het Strand van Scheveningen toch wel het toppunt is.

Na de eerste try-out is er nog veel veranderd aan de voorstelling, wat resulteert in een prachtige voorstelling. Dit komt echt niet alleen door de draaischijf en de levensechte decors, want ook het verhaal is prachtig en mooi uitgewerkt. Ook deze 3e cast brengt het gevoel van deze voorstelling goed over op het publiek.

Enkele reacties uit de zaal na deze 500ste voorstelling waren: “Het is net of je live in een film zit” en “Dit is de eerste musical die mij compleet in het verhaal zuigt”. Dit is denk ik ook echt de kracht van Soldaat van Oranje.

Dat het publiek de voorstelling waardeert is ook echt te zien aan de kaartverkoop, aangezien de meeste voorstellingen gewoon uitverkocht zijn! Nederland is nog lang niet klaar met deze musical, dus er bestaat zeker een kans dat we ook de 1000ste voorstelling op een feestelijke wijze kunnen gaan vieren!

Ben je nog niet naar deze voorstelling geweest? Twijfel dan niet en koop direct een kaartje, het is je geld dubbel en dwars waard.

www.soldaatvanoranje.nl

Volg ons ook op Twitter!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>