web analytics

Ann Van den Broeck | De kleine Assepoestertjes houden een beetje afstand van mij, als bozestiefmoeder

Ann van den Broeck | Assepoester

Ann Van den Broeck spraken we na de tweede doorloop van ”Assepoester, het tamelijk ware verhaal” Zij is de boze stiefmoeder van Assepoester. Voor het eerst, zo vertelde ze, speelt ze een voorstelling, die nog geheel gecreëerd moest worden. Dat is anders, maar wel heel fijn. Ze speelt een rol die op haar karakter geschreven is. Dat is prettig, maar een hele andere beleving. Neem als voorbeeld Belle en het Beest, zo zegt Ann. Dan ga je naar Scheveningen, je gaat repeteren in het decor. Alles is al uitgevonden. Het is bekend waar snelverkledingen plaats vinden, het decor is bekend en je kunt kijken naar anderen. Nu gaat dat niet. Het is puzzelen, plannen en creatief zijn en dat is heerlijk.

Ann is enthousiast, ze leeft echt voor deze voorstelling. Dat is te zien. De afgelopen weken heeft ze keihard moeten werken. Geen minuut vrij gehad, toch leeft en straalt ze. ”Er is nooit iemand geweest die dit aan durfde. Stany doet het voor het eerst, zo een grote, geheel nieuwe voorstelling maken. Ook de muziek, van Ad van Dijk, is helemaal nieuw. Het is gewoon van mannen van ons en dat is toch fantastisch? Het begon ook veel kleiner, er is nooit gedacht dat het zo groot zou worden als dat het nu is geworden. ”

Assepoester, het tamelijk ware verhaal” is niet extreem anders. Assepoester blijft gewoon Assepoester, daardoor is het wel herkenbaar en ook geschikt voor kinderen. ”Ja ik draag een pruik” waardoor ik er eng uitzie, maar dat is uit te leggen. Het is allemaal wat levensechter dan het sprookje dat iedereen kent, zo vertelt Ann. Je ziet nog steeds echte romantiek, tegenover de reporter. Die reporter is eigenlijk een beetje Stany en zijn mening over het verhaal. Die reporter is er echt voor de volwassenen. Wat er gebeurt in de voorstelling is net dat wat je net verwacht. Kinderen kunnen dit zeker ook wel zien. Vanaf een jaar of zes is dat mogelijk. Het is maar net hoe snel je kind bang is, wat je kind aan kan. Je kunt kleine kinderen heel goed vertellen dat we doen alsof. Ann zegt : ”Ik zie er een beetje eng uit, maar als je van tevoren een foto laat zien van hoe ik normaal ben, kan dat prima. Ik merk hier ook dat de kleine Assepoesters wat meer afstand van mij houden zodra ik in de make-up ben geweest, maar dat is denk ik een goed effect”

We hebben het nog even over de kaartverkoop, die heel goed gaat voor Vlaamse begrippen. Er zijn al veel kaarten verkocht. We kunnen nu ongeveer 5 weken spelen, dat is een uitzondering. Vaak spelen we in België korter dan dat de repeteerperiode is. Natuurlijk hoopt Ann dat er nog langer gespeeld kan worden, die optie is er ook. De kaartverkoop loopt goed en daarna? Dan zou het fijn zijn als ze de grenzen over zouden kunnen, naar Nederland en de voorstelling?Wellicht nog wel verder…

Nieuwsgierig geworden? Vanavond vindt de première plaats. Voor tickets daarna kun je terecht op www.musichall.be

 

 

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>