web analytics

Anne-Mieke Ruyten

anne-mieke

Anne-Mieke Ruyten werd in 1960 geboren in Venray en volgde van 1982 tot 1986 de toneelopleiding Studio Herman Teirlinck te Antwerpen.

Anne-Mieke speelde bij diverse theatergezelschappen in België en Nederland, o.a. met Mary Dresselhuys in Harold & Maude en met John Kraaijkamp sr. in Schakels. Ook was ze te zien in Hoera! We zijn normaal, een hommage aan Annie M.G. Schmidt. Voor haar rol in Tsjechov, de musical werd Anne-Mieke genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award.

Bij het grote publiek werd ze bekend als Chris in de tv-serie Sam Sam en als Elsa in de musical The Sound of Music. In 2005 werd Anne-Mieke genomineerd voor een Gouden Beeld voor beste actrice voor haar rol in Kinderen Geen Bezwaar.

In 2005 was Anne-Mieke te zien in de film Erik of het kleine insectenboek. Voor talrijke animatiefilms deed ze de nasynchronisatie.

Naast haar acteerwerk regisseert Anne-Mieke geregeld afleveringen van Kinderen geen bezwaar.

Internet
Website:
Fansite:annemiekeruyten.clubs.nl/
Twitter:

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>