web analytics

Aspects of Love | Meesterlijke kunst

Logo Aspects of Love

Lord Andrew Lloyd Webber liet zich voor de voorstelling Aspects of Love inspireren door het gelijknamige boek van David Garnett. Een boek over de dans van liefde, in een vriendenkring die hun tijd ver vooruit was. Er werd op een tolerante manier gedacht over seks, de rol van de vrouw en kunst. In Aspects of Love zijn al deze facetten te zien. Webber leverde in 1989 een nieuw kunstwerk, een kunstwerk dat ook nu nog steeds modern is.

Prachtig decor met bekende schilderijen.
In een eenvoudig decor, dat veelal door het ensemble wordt verplaatst, wordt Aspects of Love gespeeld. Enkel de grote schilderijen ( kopieën van onder andere Van Gogh) worden automatisch verhangen. Het ensemble ondersteunt het verhaal. De vrijheid van seksualiteit en liefde is bij iedere wisseling zichtbaar. Het ensemble is net als het decor ( Nederlands ontwerp Jos Groenier) zeer goed. De ensemble-spelers beelden het verhaal perfect uit en zijn een goede aanvulling op de hoofdrolspelers.

De stem van Van Kooten begrijpt wat liefde is…
De stem van René van Kooten valt direct op. Zijn ”Wie begrijpt wat liefde is” is warm en beeldend. Weinigen zullen de liefde begrijpen, de stem van Van Kooten begrijpt dit zeker wel en weet iedereen in het theater een beetje warmte en liefde te brengen. Zijn stem klinkt daarnaast ook erg mooi samen met die van Ernst Daniel Smid. Zijn samenspel met zowel Lone van Roosendaal als Michelle van de Ven is zeer geloofwaardig. Van Kooten weet in iedere voorstelling weer het uiterste uit zichzelf te halen. Na een bijna zangloze Zorro is het zeer prettig dat hij in deze doorgecomponeerde voorstelling bijna de gehele tijd zijn stem mag laten horen.

Heerlijk dramatisch en betoverend spel
De muziek en het verhaal doen zo nu en dan denken aan de musical Evita. Niet geheel toevallig, ook Evita is van Lord Andrew Lloyd Webbers hand. De vergelijking houdt daar echter niet op. Lone van Roosendaal speelt haar rol van Rose met verve. Ze is heerlijk dramatisch en doet zo denken aan Evita Peron. Rose wil net als Evita graag in de schijnwerpers staan. De casting van Van Roosendaal is subliem. Ze is dramatisch tot in detail en weet haar personage neer te zetten als een vrije gelukkige vrouw, zonder ordinair te worden.
Michelle van de Ven brengt in het redelijk zware stuk wat verlichting. Ze speelt de jonge Jenny die net volwassen aan het worden is en voor het eerst verliefd wordt. Met haar glimlach en vrolijke uitstraling weet Van de Ven iedereen te betoveren. Haar stem is prachtig en weet voor kippenvel en ontroering te zorgen. Van de Ven laat alweer zien dat zij heel talentvol is.

Tot de verbeelding sprekende choreografie
George, gespeeld door Ernst Daniel Smid, die ontzettend veel gevoel in deze doorgecomponeerde musial weet te leggen, overlijdt. Iedereen is verdrietig en eert George met zijn laatste wens: wijn en dans terwijl zijn as wordt uitgestrooid. De choreografie van deze dans is ontworpen door Stanley Burleson. De dans is het moment van ontroering, alles valt samen in deze scene. De liefde, het om elkaar heen dansen en het verdriet om verlies. Roman van der Werff en Mathijs Pater krijgen hier de kans om te laten zien dat zij heel talentvol zijn in dans.

Aspects of Love is hogere musical die je gezien moet hebben.
Aspects of Love is hogere musical. Stage Entertainment heeft sinds lange tijd weer een productie in handen die met recht een kunstwerk genoemd mag worden. Niet enkel gaan de credits daarvoor naar de schrijver van het stuk. De cast en de regie van Paul Eenens hebben daar ook een zeer groot aandeel in. Sterker nog, het grootste aandeel.
Heeft u genoten van voorstellingen als Les Miserables en Evita? Houdt u van de liefde of wilt u dit iets beter begrijpen? Wilt u de warme stem van Rene van Kooten nog eens horen of houdt u van sterk acteerwerk en een beetje drama? Beantwoordt u veel van deze vragen met ja? Dan moet u Aspects of Love zeker gaan zien!

Aspects of Love is nog tot en met april volgend jaar in het theater bij u in de buurt te zien. Wilt u meer informatie of tickets kopen? Klik dan hier

6 Responses to Aspects of Love | Meesterlijke kunst

  1. [...] Aspects of Love zagen wij donderdag, een paar dagen na de première Een prachtig meesterwerk noemen we het. De voorstelling verdient het om gezien te worden. De musical is geen musical zoals we dat momenteel gewend zijn. Een vrij eenvoudig decor, een kleine cast en vooral veel acteer- en zangwerk. Niet enkel een vrolijke noot, maar een zoektocht naar liefde… Vanavond zal hoofdrolspeler René van Kooten te zien zijn bij Live 4 You op RTL4. Het is zeker de moeite waard om de voorstelling te bezoeken. Onze recensie lees je hier: http://www.puurtheater.nl/2012/10/aspects-of-love-meesterlijke-kunst/. [...]

  2. Sophie zegt:

    Het viel ons zwaar tegen. Zo goed als onverstaanbaar. Het heeft ons niet een keer geraakt. Behalve het vele zoenen weten we nu nog niet wat het verhaal precies was, waardeloos! We waren in de Purmarijn en zeker niet de enige die tijdens de pauze naar huis gingen. Zonde van de avond, wat een desillusie.

  3. esther zegt:

    Hoi Sophie,

    Berbelend om te horen. In de pauze naar huis zorgt.er natuurlijk ook voor dat je de voorstelling niet begrijpt, de voorstellimg gaat namelijk terug in de tijd. Je begint rond de.begrafenis en gaat dan terug naar hoe het begon. Vervolgens eindig je bij de begrafenis.

    Dat het onverstaanbaar is, ligt wellicht aan het theater, wij hebben alles verstaan. Jammer dat je geen leuke avond hebt gehad.

    Groetjes Esther,
    PuurTheater

  4. Eliza zegt:

    Hoewel ik de voorstelling nog niet gezien heb, ben ik heel erg nieuwsgierig gemaakt door deze recensie. ”Wie begrijpt wat liefde is”?
    Ik wil het weten, horen, en beleven. Ik ga er heen!

  5. [...] Voor onze recensie van Aspects of Love klik hier [...]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>