web analytics

LA The Voices | Because we believe!!!

la the voices

Ruim anderhalve kilometer voor het Vredenburg theater in Utrecht reed je afgelopen zaterdag de file in. De theatertour ” Because We Believe” van Los Angeles the Voices ging daar in première en zorgde voor de nodige drukte.

Ruim een kwartier later dan gepland,wegens enorme drukte op de weg naar het theater, klonken de eerste klanken van het 17-koppig orkest. Al snel betraden ook de vijf heren het podium en meteen klonk er applaus vanuit de zaal. De heren begonnen met ” I believe” en vooral Gordon was zichtbaar gespannen. Halverwege het nummer weet hij de spanning van zich af te schudden en zie je hem genieten.
Gordon zou Gordon niet zijn als hij tussen, soms zelfs tijdens, de liedjes geen praatje of grapjes kon maken. Hij weet precies wat hij moet zeggen om zijn fans nog enthousiaster te krijgen. Als ze hun nieuwe singel ter gehore brengen ( komt over een week uit ) gaat de zaal echt uit zijn dak. De sfeer zit er vanaf het begin goed in en Los Angeles the Voices is een waar feestje.

De vijf heren zingen ieder ook een solo. Remko Harms als eerste. Hij vertelt vol trots dat Pavarotti altijd het nummer ”Nessun Dorma” zingt als hij optreedt. Vanavond is Pavarotti er niet, maar mag hij wel dit nummer laten horen. Remko heeft een prachtige stem, eentje die erg krachtig en warm is en zich goed voor nummers als deze laat lenen. Hij weet de zaal te betoveren en nog voordat hij klaar is met zingen staat het publiek op de stoelen en klinkt er een oorverdovend applaus. Het is maar goed dat het geen wedstrijd is, de moed zou de andere vier heren meteen in de schoenen zakken.
Richy Brown voelt zich goed, zo vertelt hij. Hij vertelt ook over zijn auditie bij Gordon in de woonkamer, dat hij eerst heel zenuwachtig was maar zich daarna heel goed voelde net als nu. Hij zingt het nummer ”Feeling good” en maakt daar een feestje van. Zijn jasje gaat uit en zijn heupen zijn onwijs soepel.
Het eerste deel is prettig om naar te luisteren, een combinatie van mooie stemmen, hier en daar een grap, een toelichting en dat alles onder begeleiding van een geweldig orkest. Ze sluiten het eerste deel af met ” Loop naar het licht” speciaal gezongen voor iedereen die het moeilijk heeft.

In het tweede deel is goed te zien dat de heren het naar hun zin hebben. Ze praten met het publiek, vooral Roy en Gordon maken regelmatig grappen, waarbij de lengte van Roy veelal het mikpunt van spot is. Hij doet hier zelf overigens het hardst aan mee. ”Music E / Genti Di Mare” origineel gezongen door Eros Ramazzoti, vertolkt de inmiddels dertig jarige Roy van den Akker, ondanks zijn eerste grijze haren, vanaf het tweede couplet prachtig.
Belinda Vermeer een 21 jarige sopraan staat de heren bij tijdens hun songfestival nummer ”luchtkasteel”. ”Luchtkasteel is een lekker uptempo nummer wat zomaar eens ”douze points” op had kunnen leveren. Daarna zingt Belinda solo nog ”Nella Fantasie” voor het eerst is het publiek even stil.
Peter William Strykes vergeet dat zijn fans niet alleen van zijn eigen leeftijd zijn, maar dat er ook een heleboel jongere fans in de zaal zitten. Na drie tellen zou je volgens hem al moeten weten welk nummer hij zong anders kwam je naar zijn zeggen toch echt uit een rioolbuis. Pas toen het refrein werd ingezet herkende iedereen ”Delilah”
Peter is vocaal net zo sterk als zijn bandleden, aan zijn motoriek mag hij daarentegen nog wel wat werken.
Na Peter volgde Gordon met een emotioneel ” Mijn laatste lied voor jou” speciaal geschreven voor zijn moeder. De avond werd daarna vrolijk afgesloten met ” one night only” en ”You’re the voice”.

De theatertour Because We Believe is zangtechnisch een hoogstandje, een luchtige avond uit, je verlaat zeker te weten vrolijk het theater. Iets meer afwisseling in de choreografie en minder gesleep met stoelen en microfoonstandaards zijn kleine aandachtspuntjes. Daarnaast was het theater waar de première plaats vond erg groot waardoor de intieme sfeer die het theater kent een beetje ontbrak het voelde meer aan als een klein stadionconcert. Al met al is deze voorstelling zeer de moeite waard.
Voor de laatste kaarten en meer informatie kijk je op www.losangelesmusic.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>