web analytics

Benjamin Boer | Het zelf mogen creeeren is fantastisch

Muerto

Vorige week op de perspresentatie spraken we met Benjamin Boer, één van de Nederlandse acteurs in de Vlaamse musical Muerto. Vanavond gaat Muerto in Antwerpen in premiere. Een musical over kindsoldaten in Colombia.

Benjamin is pas afgestudeerd van het Lucia Marta richting musical, hij is geboren en getogen in Amsterdam en staat nu tussen de Vlamingen in Antwerpen. Hij vertelt hoe hij zich aanpast, wat er zo fijn is aan het spelen in een musical die nog geheel gemaakt moet worden en hoe hij terecht is gekomen bij Muerto.

” Via mijn opleiding kwam ik in aanraking met Muerto. Het was mogelijk om auditie te doen voor deze voorstelling en dat heb ik gedaan. Het resultaat is dat ik ben aangenomen en sinds kort aan het repeteren ben. Het is ontzettend fijn om te doen. Een leuke nieuwe productie die nog helemaal gemaakt moet worden. Nooit eerder heb ik dat gedaan. Het zelf mogen creeeren is fantastisch. De musical is dan wel geen feelgood musical of een stuk waarbij je zit te swingen op je stoel het mogen werken met deze voor mij nieuwe mensen is wel erg leuk.”

”Of ik me heb moeten aanpassen hier? De Vlamingen zijn niet zo heel anders, hier en daar heb ik wat moeten aanpassen. De letters zijn wat minder hard. De ”l” en de ”r” spreken ze minder duidelijk uit. Eigenlijk gaat dat wel goed, moet er gewoon niet teveel over nadenken. In het stuk gaat het prima, de taal verschilt niet heel erg, ik begrijp alles en als dat niet het geval was kon ik daar over overleggen. Eigenlijk is het heel duidelijk en ik weet zeker dat de Nederlanders in de zaal de voorstelling ook zeker kunnen begrijpen en verstaan.”

”Muerto is een heel actueel onderwerp. Het gaat over kindsoldaten in Columbia, de FARC. In Nederland is dat veel in het nieuws door Tanja Nijmeijer. De muziek is prachtig en de acteurs in deze voorstelling zijn erg goed. Het verhaal zit vol emotie en ik hoop dat dat overkomt. Kortweg gaat het over een moeder met kinderen. Van die kinderen wordt er één meegenomen door de FARC. Dat gebeurt natuurlijkniet bij haar alleen. De baas van de moeder is het niet eens met de FARC leider en ze komen dan ook lijnrecht tegenover elkaar te staan. Deze twee verhaallijnen komen uiteindelijk in het stuk samen, hoe dat gaat en afloopt moet je maar komen zien.”

Ik speel meerdere rollen in deze productie, zowel een gewone arbeider als een FARC-soldaat. Twee totaal verschillende dingen in totaal verschillende sferen. Het spelen van een soldaat vracht om kracht, dat is leuk, niet alleen de bewegingen zijn krachtig ook speel ik met een powerstem. Het leukste van het stuk voor mij persoonlijk om te doen zijn de dansnummers. Die zijn lekker krachtig en zetten we met veel neer.

Benjamin Boer is vanaf vanavond te zien in Muerto. Samen met Marleen van der Loo zorgt hij voor de Nederlandse bijdrage aan dit stuk. Wil je meer informatie of tickets aanschaffen? Surf dan naar www.fakkeltheater.be
Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van Muerto en de premiere? Volg ons dan hier

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>