web analytics

Bill van Dijk

Chantal Janzen

Opleiding
Bill volgde zijn opleiding aan de Theaterschool in Amsterdam en aan de gerenommeerde Guildhall School of Music and Drama in Londen.

Theater
Bill van Dijk is een van de pioniers van de Nederlandse musical. Al vier decennia lang is Bill van Dijk de enige Nederlandse musicalster die negen maanden op de West End en een half jaar op Broadway een originele hoofdrol vertolkte. Bill’s cariérre begon in de internationale productie van Hair. Dit bleek slechts het begin, er volgden vele hoofd- en dragende rollen in binnen- en buitenlandse producties zoals o.a. Les Misérables, Miss Saigon, Evita, Joseph, Little Shop of Horrors, Godspell en Gypsy. Ook speelde Bill een belangrijke rol in originele Nederlandse musicals zoals o.a. Zeldzaam, Dear Fox, Een kannibaal Als Jij en Ik, Nilsson the Musical, Ik Jan Cremer en Cyrano-de Musical.

Televisie
Ook op televisie was Bill te zien in onder andere de series Goede Tijden Slechte Tijden, Van Speijk, Spijkerhoek en Sesamstraat.

Prijzen
Bill ontving tweemaal, Het hart van Rotterdam, won het International Songfestival of Malta en werd in 2001 en 2008 genomineerd voor Beste Mannelijke Hoofdrol, Little Shop of Horrors (kleine musical), Pinokkio (grote musical).

Internet
Website: www.billvandijk.nl
Fansite:
Twitter:
Foto Roy Beusker

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>