web analytics

Petticoat | Brigitte zingt de bloemen uit de grond

Pattie Britgitte

Op donderdag 3 februari in een vol Carre beleefde Brigitte Heitzer haar premiere als Pattie, in de musical Petticoat. Heitzer is de alternate van Chantal Janzen.

Patticoat speelt zich zo’n 15 jaar na de tweede wereldoorlog af. Pattie woont in Winschoten, toen zij nog maar een wichtje van 6 was overleed haar moeder. Ze woont nu samen met haar vader. Haar grote droom is zangeres worden, daarom vertrekt ze naar Amsterdam. pattie doet auditie voor de Patticoats en wordt aangenomen. Al snel is zij dé grote ster. Ze wordt verliefd op een jongen van goede komaf en alles lijkt haar voor de wind te gaan. Al snel keert het tij en moet zij terug naar haar vader en Winschoten.

Brigitte heitzer is een prachtige Pattie. Als ze met een jurk en kaplaarzen aan op het toneel verschijnt, doet ze je terug denken aan de brigitte die meedeed aan Op zoek naar Evita. Bleu en geen oog voor mode. Dit verandert snel. al snel is zij de grote ster, Brigitte acteert dit zeer geloofwaardig en overtuigend.
Dat Brigitte kan zingen wisten we al, maar data zij vocaal zo sterk is, ze kreeg het publiek, met haar solo’s, op het puntje van hun stoel, het applaus dat daarna volgde was fenomenaal.
Haar komische timinge doet niet onder voor die van Janzen en doordat zij wat groter is, zij hierdoor nog boerser over kan komen, geeft dat deze show net dat extra laagje humor. Haar showdans is het enige puntje van kritiek, hierop mag zij zeker nog wel wat door repeteren.

Met brigitte Heitzer in de rol van Pattie heb je zeer zeker geen slechte avond, sterker nog vocaal is zij zo ontzettend sterk dat je enorm zit te genieten. Je vergeeft meteen haar mindere danswerk en haar komische timing iws zo goed dat je met een enorme lach op je gezicht het theater verlaat.

Petticoat staat nog tot en met 27 februari in Koninklijk theater Carre, daarna zal de musical nog in verschillende theaters in Nederland te zien zijn. Voor de exacte speellijst kijkt u op www.musicals.nl

Cast Petticoat met Brigitte Heitzer

<

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>