web analytics

Celine Purcell | “Dat ik de rol uiteindelijk toch kreeg, heeft zo moeten zijn”

Celine Purcell Otis

Het maakt Céline Purcell niet uit of ze staat te spelen voor een groot publiek, in een groot theater of voor een handjevol mensen op een woensdagmorgen. Ze schittert. Van 10 tot en met 14 april speelt Céline in de nieuwe M-lab musical Otis. In deze kleine musical speelt zij de rol van Daphne, de vrouw die wordt verdacht van het bedriegen van haar man Otis (Patrick Stoof). “De rol is een soort omschrijving van mijzelf”, zegt de 33-jarige musicalster.

Otis, gebaseerd op Shakespear’s Othello, vertelt het verhaal van een pasgetrouwd stel dat werkt op de Nederlandse ambassade in Burindi in Afrika. Daphne en haar man Otis hebben daar een goed leven, totdat alles mis gaat. Naast Céline bestaat de rest van de cast uit Patrick Stoof, Christopher Parren, Jacqueline Boot, Jorrit Ruijs en Dennis ten Vergert. “Otis is een bewerking van een Shakespeare stuk. Ik vind dat je dat in ieder geval moet kennen en daarom ook moet gaan zien. De musical is héél leuk geschreven. Het verhaal is echt naar deze tijd gehaald. Het gaat om alle verhoudingen zoals jaloezie en de verhouding tussen mannen en vrouwen. De musical heeft ook nog eens prachtige muziek die helemaal opnieuw is geschreven. Het wordt heel erg mooi.”

Céline geniet net zoveel van kleine producties zoals Otis als van een grote productie zoals Wicked. “Ik zou het liefst grote en kleine producties om en om blijven spelen. Het is allebei gewoon heel leuk. Doe ik een grote show, dan sta ik in een prachtig kostuum met een enorm orkest in het Circus Theater. Dat is fantastisch. Deze productie is minder groot. We zijn maar met een klein clubje. Je bent het echt met elkaar aan het maken, het spel is daardoor wat puurder.”

De rol van Daphne in Otis past goed bij Céline. “Het is wel grappig want mijn rol in Otis is eigenlijk een soort omschrijving van mijzelf. Daphne is een jonge vrouw, een beetje naïef, die niet weet wat er allemaal gebeurt, maar zij is wel het lijdend voorwerp van het stuk. Dat klopt eigenlijk wel.” Céline vervangt op het laatste moment Brigitte Heitzer, die eigenlijk de rol van Daphne zou spelen. “Ik vind het heel erg leuk dat ik deze rol alsnog mag gaan spelen. Toen ik hoorde dat ze dit project gingen doen, heb ik meteen tegen artistiek leider Sieta gezegd; ik moet die rol spelen. Zij vond dat het ook een heel goed idee was geweest dat ik de rol zou spelen, maar er was al gecast. Uiteindelijk belde ze toen toch nog met het bericht dat Brigitte het niet kon doen. Het heeft zo moeten zijn, ik voelde het gewoon ergens.”

Otis is van 10 tot en met 14 april te zien in het M-lab. Kaartjes bestel je op www.m-lab.nl.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>