web analytics

Circus | Een avondje genieten

Circus M-Lab

In het M Lab in Amsterdam Noord ging ‘Circus’ in première. Met in de hoofdrollen Daniël Boissevain, Lottie Hellingman, Kevin Hassing en David Lucieer. Het stuk gaat over wat de drang naar roem met een mens kan doen.

Daniël speelt een fanatieke televisie producent die alles voor de kijkcijfers doet. Lottie heeft de rol van Victoria, een van de deelnemers van het nieuwste televisieprogramma. In deze dansshow gaat het erom wie er het langste blijft dansen. Dat koppel wint een rol. Er is een grote variëteit aan deelnemers. Zo hebben we een moeder en dochter die zich mannelijk voordoen en een zwanger realitykoppel. Daarnaast zijn er twee bekende acteurs die zichzelf erg goed vinden, een koppel dat niet van elkaar kan afblijven en Victoria met Marius.

Lottie’s partner is gediskwalificeerd dus vraagt zij Marius ( David Lucieer) . Spannende dialogen volgen. Daniël pusht zijn deelnemers tot het uiterste. Relletjes worden in scène gezet, een baby wordt geboren op de dansvloer en er komt een trouwerij. Voor sommige deelnemers blijkt de roem slechts een droom. Zij zakken op hun eigen manier in elkaar.

Het stuk loopt niet geheel op chronologische volgorde. De verteller David Lucieer is verder met het vertellen van het verhaal dan de scènes in het stuk. Dit maakt het speels en soms verwarrend voor het publiek. De band zit midden in het publiek en discussieert ook mee. Het speelvlak is een cirkel op de vloer. Er is één rij met publiek omheen en een tribune. De rij om de cirkel wordt betrokken in het stuk. Achter hen spelen scènes door en er worden vragen gesteld.

Kevin Hassing speelt de rol van zelfingenomen Bekende Nederlander erg overtuigend. Hij scoort vaak een lach bij het publiek. Daarnaast is de overenthousiaste producentenrol van Daniël Boissevain leuk om naar te kijken. De mimiek doet Jim Carrey-achtig aan. Lottie Hellingman laat zien dat zij meesterlijk is in het neerzetten van de emoties van haar karakter. Ook David Lucieer laat mooie dialogen horen en maakt het verhaal hiermee helder.

Een modern verhaal wat de keerzijde Van roem en de hang hiernaar laat zien. Met stukken zang, dans en dialogen die een uniek stuk vormen. Het publiek heeft oprecht genoten van ‘Circus’ en waant zich naar de afterparty na een avondje te hebben genoten.

Voor meer informatie www.m-lab.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>