web analytics

Gebroeders Leeuwenhart “de musical”

DeGebroedersLeeuwenhart_jbc2 (c) Joey Buddenberg

Zondagmiddag 12 februari ging de productie “de gebroeders Leeuwenhart” van Theater Terra in première in schouwburg “Het Park” in Hoorn. Een productie gebaseerd op het boek van schrijfster Astrid Lindgren. In 2008/2009 was er al een productie van het m-lab. Theater terra heeft hier een mooie versie van gemaakt met mensen en poppen, zoals Theater Terra dit als de beste kan.

Het verhaal van de gebroeders Leeuwenhart speelt zich af in Nangijala, een paradijs van sprookjes waar je komt nadat je dood gaat. De broers Karel en Jonathan belanden in dit paradijs en gaan daar de strijd aan met de tiran Tengil. Naast het grote avontuur heeft de musical een veel groter doel: het bespreekbaar maken van het leven en de dood voor kinderen.

De opening pakt meteen. De prachtige muziek van Tjeerd Oosterhuis zorgt er meteen voor dat je geboeid wordt. De scene is erg mooi uitgewerkt op het toneel met een eenvoudig maar functioneel decor. Alleen de belichting is soms wat aan de zwakke kant.

De grote ster van de voorstelling is Ara Halici. Zit je eerst nog verbaasd te kijken dat hij een nummer zingt met 2 verschillende stemmen van de poppen, doet hij het vlak erna nog een keer maar dan met 3 stemmen. Ara speelt verschillende rollen in deze productie en zet ze allemaal totaal verschillend neer.

Naast Ara bestaat de cast uit: Pim Wessels, Roos van Waerden, Wesley de Ridder en Paul Keizer. Wesley de Ridder speelt Karel (kruimel) de jongste van de broers. Hij speelt deze rol met een pop en brengt de gevoelens goed over naar deze pop. De acteur staat er wel bij, maar af en toe vergeet je dit compleet. De acteerprestaties van de cast zijn ruim voldoende. De zang is niet bij iedereen altijd even zuiver, maar dit is niet heel erg storend.

Misschien was het mooiste van deze productie dat ik de hele voorstelling vrijwel geen kind heb gehoord in de zaal. De productie boeit de kinderen zeker, maar ook als ouder heb je een leuke voorstelling.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>