web analytics

Dichtbij Broadway | Niet zo heel dichtbij

Maike Boerdam Booklet 2

Maike Boerdam, afkomstig uit een klein dorpje in Zeeland, speelde op 23 jarige leeftijd al de hoofdrol in de musical Assepoester te Antwerpen. Haar carrière vervolgde zich daarna onder andere in Duitsland en vanaf april zal zij te zien zijn in de Nederlandse versie van Mary Poppins waar zij de rol van Winifred Banks voor haar rekening zal nemen.

Zo’n internationale carrière moet er toe geleid hebben dat ze wil weten hoe het op Broadway is. Enige tijd geleden bracht zij de cd Dichtbij Broadway uit. PuurTheater heeft deze cd mogen beluisteren.

Het eerste wat ons opvalt als we de cd in handen hebben zijn de vele duetten die op de cd staan. Bekende namen van Freek Bartels, Simone Kleinsma, Henk Poort en Tony Neef komen voorbij. Nu zijn veel musicalnummers een duet, maar een echt soloalbum kun je het hierdoor wellicht niet meer noemen.

De cd belooft heel veel, dichtbij Broadway doet denken aan hoogstaand niveau, de cd staat vol prachtige nummers, die iedere musicalliefhebber kent, nummers die niet het makkelijkst zijn om te zingen.

Boerdam begint met het nummer Maanlicht uit Cats. Een nummer dat alleen in Nederland al vele malen vertolkt is. Hierdoor is het wellicht een extra uitdagen. Helaas hebben wij dit ‘’dichter bij Broadway’’ gehoord dan dat Boerdam het weet neer te zetten.
Verder luisterend naar de cd valt het op dat ze alles met haar kopstem zingt. Dit is niet onplezierig om naar te luisteren, maar biedt wel weinig variatie waardoor het eentonig wordt.

De duetten die op de cd staan, zijn van zeer hoog niveau. In feite komen deze, met name het Duet met Freek ( Tonight ) en Simone Kleinsma (I Know Him So Well), dichtbij het niveau op Broadway. Of dit komt door Boerdam of de partners mag in het midden gelaten worden.

Dichtbij Broadway is een prima cd om op de achtergrond aan te hebben staan tijdens een middagje studeren, een goed gesprek of het lezen van een boek. Het niveau van Broadway haalt het helaas bij lange na niet. Vele artiesten die de nummers eerder zongen zaten daar dichterbij ook is het om dichtbij Broadway te zijn te eentonig gezongen met weinig durf. Ook de keuze van de nummers draagt bij aan de eentonigheid.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>