web analytics

Doornroosje | Een fijne theaterbeleving voor jong en oud

Doornroosje logo

Doornroosje is de vijfde sprookjesmusical die door Van Hoorne Entertainment naar de Nederlandse theaters wordt gebracht. Kinderen hebben van begin tot eind een geweldige tijd en wanen zich bij binnenkomst al direct is sprookjessferen.

Zoals we van Van Hoorne Entertainment gewend zijn is het kwade randje van het verhaal afgehaald. Slechte fee Fien (Esther van Santen) en Titus (Michael van Hoorne) maken weer hun opwachting. Ze hebben slechte plannen met Doornroosje. Of deze plannen ook gaan lukken is maar zeer de vraag. Van Santen en Van Hoorne, tevens de producent, zijn zichtbaar goed op elkaar ingespeeld. Elke voorzet wordt netjes afgerond en ze hebben duidelijk plezier in hun spel. De kinderen vinden hun ontzettend grappig, zodra ze op toneel verschijnen wordt er al hard gelachen. De kinderen vinden Titus en Fee Fien overduidelijk het leukst van het hele stuk.

Maud Mulder is de mooie prinses Doornroosje. Maud speelt haar rol geloofwaardig en heeft een mooie stem. Daar waar ze een verliefde jonge tiener moet zijn, is ze een verliefde jonge tiener, waar de opstandig en eigenwijs moet zijn, is ze eigenwijs en opstandig en als ze lief moet zijn is ze lief. Haar stem klinkt fijn samen met die van Prins Wijnand gespeeld door Daniël van Schaick. Hij weet een leuke vrolijke prins te spelen. De kinderen in de zaal reageren leuk op dit koppel en de prinsjes en prinsessen in de zaal worden stiekem een beetje verliefd op deze mooi prinses en prins.

Dat Van Hoorne Entertainment al even meedraait is te zien. Per productie groeit het geheel. De belichting past dit jaar mooi bij de voorstelling, het gevoel van sprookje wordt hierdoor nog meer versterkt. Het decor is ook dit keer weer eenvoudig, wat zeer geschikt is voor kinderen, die niet teveel prikkels moeten krijgen om in het verhaal te blijven. Wat opvalt is dat het decor dit jaar automatisch is en niet meer met de hand gedraaid hoeft te worden. Ook de kostuums worden ieder jaar mooier. De jurk van Doornroosje is er echt een van een prinses.

Zoals u wellicht gewend bent, anders moet u dit zeker eens gaan ervaren, van Van Hoorne Entertainment is de voorstelling geheel gericht op kinderen. (ouderen hebben het zeker ook naar hun zin) De vrolijke melodieen, de eenvoudige teksten en felle kleuren spreken de kinderen aan. De participatie van de (groot)ouders en kinderen halverwege de show, zorgt ervoor dat ieder kind en kan bewegen en zo tot het einde van de show rustig kan blijven zitten op zijn of haar stoeltje.

Doornroosje is een fantastische voorstelling voor jonge kinderen, maar als vader, moeder, opa of oma zijnde heeft u beslist ook een leuke tijd in het theater.

Doornroosje is door heel Nederland te zien in verschillende theaters. Wilt u meer informatie of tickets bestellen klik dan hier.
Onze fotoreportage inclusief scenefoto’s vindt u zo snel mogelijk op www.puurtheater.nl

One Response to Doornroosje | Een fijne theaterbeleving voor jong en oud

  1. [...] en waren dolenthousiast. Vooral Slechte Fee Fien en Titus waren favoriet. Zie hier de recensie: http://www.puurtheater.nl/2012/10/doornroosje-een-fijne-theaterbeleving-voor-jong-en-oud/. Onze fotoreportage volgt snel, houdt de website dus in de [...]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>