web analytics

Elmo is jarig! | Zo vier je pas een verjaardag

25 Sesamstraat

Afgelopen zondag heeft PuurTheater van de première Elmo is jarig! in Amstelveen mogen genieten. Mark van Ierssel produceerde deze kleurrijke familievoorstelling. Bert, Ernie en Tommie bereiden de verjaardag voor van Elmo. Hun vriend Elmo kan namelijk de nacht voor zijn verjaardag niet slapen waardoor zijn vrienden niet kunnen vergaderen over cadeautjes en taart. Op een vrolijke, humoristische wijze worden de problemen opgelost. Eindelijk breekt de verjaardag van Elmo aan en dit vieren we met z’n allen.


Het theater werd omgetoverd tot een groot feest. De kinderen wachtten met spanning tot de bekende, vrolijke karakters van Sesamstraat het podium op komen rennen. De opkomst gaat dan ook gepaard met luid applaus. Door de kostuums zijn gezichtsuitdrukkingen van de spelers niet te zien. Daarom wordt er bij bijna elk woord een gebaar gemaakt. Beweging is een groot aspect van deze voorstelling. Er werd veel gedanst en ook de kinderen mochten hier aan meedoen. De choreografie was in handen van Carolien Canters en is op een energieke, interactieve wijze uit de verf gekomen. De muziek was onder leiding van Tjeerd Oosterhuis. Natuurlijk kon de introtune van Sesamstraat niet missen in deze voorstelling. Ook veel verjaardagsliedjes werden gezongen, die alle kinderen mee konden doen. Zelfs de liedjes die de kinderen niet goed kenden, werden makkelijk en simpel aan ze voorgelegd. Over elke simpele handeling bestond een liedje: in bad gaan, slapen gaan, jarig zijn, feest voorbereiden. De muziek is erg speels en vrolijk en krijgt de zaal enthousiast. Sjoerd Kuyper heeft voor de script en liedteksten gezorgd. Onder begeleiding van de muziek waren de liedjes helemaal compleet. Er was een eenvoudig decor aanwezig, die overigens erg leuk gemaakt was door Willem Schotten. Er is duidelijk onderscheidt tussen dag en nacht. De regie was onder leiding van Albert Jan van Rees en Carolien Canters. Het verhaal leerde kinderen wat een verjaardag aan voorbereiding nodig heeft. Maar het grootste educatiepunt was toch wel wat Bert tegen zijn vriendjes zei: “Echt jarig ben je pas met al je vrienden om je heen!”


Wil jij zelf ook, met je kinderen of met je zusje of broertje Elmo’s verjaardag beleven? Dat kan. Elmo is jarig! speelt nog tot 10 april 2013. Kijk voor je eigen woonplaats op www.sesamstraattheater.nl en bestel je kaarten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>