web analytics

Esmée van Kampen gaat het klooster in

Foto: Roy Beusker

In de goddelijke Broadwayhit Sister Act zal Esmée van Kampen de rol van de grappige non Mary Patrick gaan spelen. Sister Act is vanaf volgend voorjaar te zien in het AFAS Circustheater Den Haag. Esmée, die afgelopen seizoen te zien was in de voorstelling Ik zou je het liefste in een doosje willen doen, is op dit moment bezig met de opnames voor een nieuwe telefilm.

Esmée van Kampen

In juni 2009 studeerde Esmée af aan de Frank Sanders Akademie maar al voor haar afstuderen bemachtigde ze de hoofdrol van Tracy Turnblad in de musical Hairspray en maakte zij haar entree in de musicalwereld. In 2010 vertolkte Esmée de rol van Anja in de Nederlandse film Loft. Vanaf januari 2011 was Esmée te zien als één van de vijf solisten bij de muzikale theatertour Ik zou je het liefste in een doosje willen doen: het mooiste van Annie M.G. Schmidt. Op dit moment is Esmée bezig met de opnames voor de telefilm Lieve Céline waarin zij de hoofdpersoon Brooke speelt. Komend seizoen zal Esmée te zien zijn als Esther Kramer in de nieuwe comedyserie Er komt een man bij de dokter.

Sister Act

De goddelijke Broadwayhit Sister Act, komt na de succesvolle lancering in onder andere Londen, Hamburg, Wenen en op Broadway, naar Nederland. Gebaseerd op de award winnende filmhit, waarin Whoopi Goldberg zelf de hoofdrol speelde. Deloris Van Cartier is een diva met veel noten op haar zang, maar zonder succes. Nadat ze per ongeluk getuige is van een criminele afrekening zoekt ze noodgedwongen haar toevlucht in een klooster met weinig stemvaste nonnen en een bijzonder strenge Moeder Overste. Deloris helpt haar ‘zusters’ hun stem te vinden en herontdekt daarbij ook onverwachts haar eigen stem. Een hilarisch en hemels verhaal dat zich afspeelt in het meest swingende klooster van Nederland, met in de hoofdrollen onder anderen Simone Kleinsma, Carolina Dijkhuizen en Frans Mulder.

Uitmarkt

Esmée is samen met een groot deel van de cast van Sister Act zondagavond 26 augustus te zien tijdens het eerste optreden van Sister Act tijdens de AVRO Musical Sing-a-Long, de afsluiting van de Uitmarkt 2012. Dit is live te volgen vanaf 21.20 uur op Nederland 1.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>