web analytics

Ganesha | de perfecte voorstelling

logo ganesha

In het Fakkeltheater in Antwerpen staat de voorstelling Ganesha een perfecte god. Tijdens de voorstelling volgen we Margreet en Karin die op vakantie gaan naar India. Een keertje niet naar Spanje maar India het land waar het Hindoeïsme en Boedisme een belangrijke rol spelen.

Tijdens deze toch wel spirituele reis komen de vrouwen erachter dat het belangrijk is om de waarheid te accepteren. Margreet leeft met een dreigende ziekte en draagt het geheim met zich mee van haar verongelukte zoontje. Karin kan haar vermoorde homoseksuele zoon niet loslaten. Dit valt haar ontzettend zwaar. Tijdens de reis door India komen al deze persoonlijke problemen toch boven water en beseffen ze dat ze er mee moeten leven. En vinden een nog diepere vriendschap bij elkaar.

Tijdens hun reis worden Margreet en Karin begeleid door Ganesha. Ganesha is de Indiaanse God van wijsheid en voorspoed. Ganesha observeert, vertelt, geeft uitleg, helpt en heeft de mensen lief. Ganesha begeleidt je door de voorstelling.

De voorstelling speelt in de zwarte zaal van het Fakkeltheater. Op het moment dat je de zaal betreed valt je meteen de eenvoud van het decor op. Drie projectieschermen en twee verdiepingen staren je aan. Deze eenvoud blijft tijdens de voorstelling door wat rekwisieten op het toneel verander je van plaats. Combineer dit met vijf acteurs die met integer en puur spel en prachtige zang je 2.5 uur weten te boeien. Kortom een prachtige avond.

De acteurs waren stuk voor stuk van grote klasse. AnneMie Gils zet als Margreet een zeer sterke vrouw neer. In het begin weet ze duidelijk iemand neer te zetten met een pittig karakter. Met een gezonde dosis humor en integer spel krijgt ze het voor elkaar dat je aan het einde van de voorstelling Margreet in je hart sluit. Karin Jacobs speelt Karin. Ze heeft meteen je aandacht en weet die tot het einde toe vast te houden. De scene tussen Karin en Wouter, haar overleden zoon, blijft op je netvlies gebrand staan. Zo ’n intens stukje spel waar zoveel chemie van afstraalt is toch wel een van de hoogte punten van de avond. Sebastien de Smet heeft een zeer prettige stem om naar te luisteren. Die uitermate goed uitkomt tijdens deze voorstelling. Hij boeit, emotioneert en vertelt een verhaal opzich. De verrassing van de avond was toch wel Timo Descamps. In 2009 werd hij genomineerd voor de John Kraaijkamp musical awards voor aanstormend talent. In Ganesha laat hij een hele andere kant zien dan dat we van hem gewend zijn. Het grote publiek kent hem uit Spangas en Kruistocht in Spijkerbroek. In Ganesha laat hij zien dat hij van alle markten thuis is. Hij speelt in zijn eentje alle ensemble stukken. Hij weet hierbij de zaal aan het lachen te maken maar ook zeker te ontroeren als Wouter.

Tijdens de voorstelling wordt duidelijk dat de perfecte God niet bestaat. Ook Ganesha is niet de perfecte God. Ganesha mag dan niet perfect zijn, eze voorstelling is een perfecte voorstelling! Nog te zien in het Fakkeltheater in Antwerpen. Voor meer informatie klik hier

Door Henske Bloemen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>