web analytics

Geen musical awards dit jaar

musical award
Podiumkunsten bundelen krachten met prijzen
Nieuwe opzet gala combineert VSCD Theaterprijzen en Musical Awards

De jaarlijkse toekenningen van de VSCD-theaterprijzen en de nationale Musical Awards zijn niet meer weg te denken uit de wereld van het theater en de musical. Door de initiatiefnemers is vastgesteld dat deze prijzen eenzelfde ambitie nastreven: het eren van de podiumkunstenaars en de bevordering van deze kunstvormen. Waarom dan niet de krachten bundelen?

De betrokken partijen onderzoeken in nauw overleg met Bureau Promotie Podiumkunsten en de AVRO of de jaarlijkse uitreiking van de podiumprijzen – waaronder de traditionele theaterprijzen als de Louis d’Or en de Theo d’Or en de Musical Awards – gecombineerd kunnen worden tijdens een gala-avond in een geheel nieuwe opzet. Uitgangspunt daarbij zal zijn dat de beoordeling van de desbetreffende prestaties voor het theater toevertrouwd blijft aan de eigen onafhankelijke jury’s en de beoordeling voor de musical op de wijze waarop dat nu gebeurt.

Het overleg over de nieuwe opzet verkeert nog in een pril stadium, maar de eerste gesprekken zijn veelbelovend. Wel is reeds gebleken dat de voorbereiding en de organisatie ervan de nodige tijd zullen vergen. Tegen deze achtergrond heeft het bestuur van de Stichting Musical Awards besloten dit theaterseizoen geen Musical Awards toe te kennen en alle energie en financiële middelen te besteden aan de nieuwe opzet van het gala.

Het ligt in de lijn der verwachting dat het gala in de nieuwe opzet voor het eerst zal plaats vinden aan het begin van het theaterseizoen 2013-2014, waar dus de prijzen voor het seizoen 2012-2013 worden uitgereikt.

Bij de opzet van het gala zijn de volgende organisaties betrokken: Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), Stichting Musical Awards (SMA), Bureau Promotie Podiumkunsten (BPP), AVRO.

De officiële site van de John Kraaijkamp Musical Awards: www.musicalaward.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>